Welkom op DeurneWiki - de Deurnese encyclopedie
Blijf ons steunen door lid of vriend te worden.
Tot 1 september is het heemhuis gesloten

Clubgebouw Ons Gildehuis: verschil tussen versies

Uit DeurneWiki, de historische encyclopedie voor groot-Deurne.
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Regel 9: Regel 9:
 
[[categorie:gebouw]]
 
[[categorie:gebouw]]
  
Uiterst rechts op de linker foto is het doek zichtbaar waarop een vergrootte foto van de vroegere ereboog afgebeeld staat afgebeeld. Deze ereboog is  vroeger door buurtschap ‘dn Hoek bij dezelfde gelegenheid opgezet.  Dit doek is door de buurtvereniging  van de Monseigneur Berkvensstraat tijdens de kermisdagen  van 2016 naast een kopie van dezelfde ereboog opgesteld geweest. Het Sint Hubertus gilde heeft deze banner aangekocht en op die gevel van het clubgebouw geplaatst.
+
Uiterst rechts op de linker foto is het doek zichtbaar waarop een vergrootte foto van de vroegere ereboog afgebeeld staat. Deze ereboog is  vroeger door buurtschap ‘dn Hoek bij dezelfde gelegenheid opgezet.  Dit doek is door de buurtvereniging  van de Monseigneur Berkvensstraat tijdens de kermisdagen  van 2016 naast een kopie van dezelfde ereboog opgesteld geweest. Het Sint Hubertus gilde heeft deze banner aangekocht en op die gevel van het clubgebouw geplaatst.

Versie van 22 jun 2016 om 11:39

Het Liesselse gildehuis.
Foto collectie LHE - Harrie Martens

Clubgebouw Ons Gildehuis van het Sint-Hubertusgilde van Liessel aan de Tramweg 29 werd in 2000 in eigen beheer door de gildebroeders gebouwd.

Gildehuis met nieuwe aanbouw . Foto: Categorie:Collectie LHE – Harrie Martens

De grond waarop gebouwd werd, was oorspronkelijk van de gemeente. Door een grondruil tussen André van Loon, Leo van Loon en Jan Joosten (Harrie zn) kwam deze in het bezit van het gilde.

In 2011 is begonnen met de aanbouw van een grote ruimte bij het bestaande Gildehuis. Het nieuwe deel waarin ook een archiefruimte is opgenomen is op Sint Jans-dag 22 juli 2012 feestelijk geopend en in gebruik genomen.

Uiterst rechts op de linker foto is het doek zichtbaar waarop een vergrootte foto van de vroegere ereboog afgebeeld staat. Deze ereboog is vroeger door buurtschap ‘dn Hoek bij dezelfde gelegenheid opgezet. Dit doek is door de buurtvereniging van de Monseigneur Berkvensstraat tijdens de kermisdagen van 2016 naast een kopie van dezelfde ereboog opgesteld geweest. Het Sint Hubertus gilde heeft deze banner aangekocht en op die gevel van het clubgebouw geplaatst.