U steunt de heemkundekring door lid of vriend te worden.
Iedere eerste maandag- en woensdagochtend van de maand van 10 tot 12 uur kunt u ons bezoeken in het heemhuis.

Deurnes Cabaret

Uit DeurneWiki, de historische encyclopedie voor groot-Deurne.
Versie door Cor S (overleg | bijdragen) op 26 aug 2022 om 19:25
(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Leden van het Deurnes Cabaret in het voorjaar 1981. Op de foto staan, vlnr. voorop Anny Strijbosch; tweede rij Jef Smolders, Anny Bijnen, Henk van de Kerkhof; derde rij Annie Henselman, Cees Wouters, Peter van den Crommenacker; vierde rij Piet Willems, Jan Althuizen en Peter Aarts.
Foto collectie Anny Strijbosch
Leden van het Deurnes Cabaret vlnr. NN, Jan Althuizen, Cees Wouters en, NN en Henk van de Kerkhof.
Foto collectie Peter Vink

De cabaretgroep Deurnes Cabaret werd in 1980 op initiatief van Henk van de Kerkhof opgericht.


In september 1980 was een eerste bijeenkomst in De Vierspan en een jaar later vond op 3 oktober 1981, wederom in De Vierspan, de eerste avondvullende cabaretvoorstelling plaats. De groep bestond toen uit Henk van de Kerkhof (voorzitter), Cees Wouters (secretaris), Anny Bijnen, Jan Althuizen, Piet Willems (decor en geluid), Sjef Smolders, Peter van den Crommenacker (piano) en Rian Remmen. De teksten werden hoofdzakelijk gemaakt door de leden van de groep zelf met aanvullend materiaal van Bert Bijnen en J. Iven. Kees Jacobs gaf muzikale adviezen en R. van Leeuwen zorgde voor toneeltechnische adviezen. De grime werd verzorgd door mejuffrouw A. Verstraete.
Voorafgaand aan de première werd het openingswoord gesproken door burgemeester Van Genabeek. Bij de première was ook een gastoptreden van de Deurnese zanger Peter Aarts, begeleid door Wil van de Vranden. Voorafgaande aan de première vond op zondag 31 mei 1981 al een try-out voor een bejaard publiek in een tent plaats, waarbij ook Annemarie Henselmans nog van de partij was.

Op zondagmiddag 8 november 1981 werd in De Vierspan door het Deurnes Cabaret een koffieconcert verzorgd waarbij ook een solo-optreden van Henk van de Kerkhof, die dat jaar als Heintje Elf Brabants kampioen tonpraten was geworden.

Op de zaterdagen 1 en 8 oktober 1983 presenteerde Deurnes Cabaret in De Vierspan hun nieuwe programma onder de titel Een avondje uit(gepakt). Bij dit optreden werden licht en geluid tevens verzorgd door Perry Bijsterveld. Na afloop werd de avond opgeluisterd door het orkest Blizzard.

In 1994 fuseerde Deurnes Carbaret met De Peelcomedianten.