U steunt de heemkundekring door lid of vriend te worden.
Iedere eerste maandag- en woensdagochtend van de maand van 10 tot 12 uur kunt u ons bezoeken in het heemhuis.

Harrie Nuijten

Uit DeurneWiki, de historische encyclopedie voor groot-Deurne.
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Harrie Nuijten
H. Nuijten.jpg
Persoonsinformatie
Volledige naam H.W.S.M. Nuijten
Roepnaam Harrie
Geboorteplaats Tilburg
Geboortedatum 20 juli 1949
Beroep(en) gemeente-secretaris, ondernemer, burgemeester
Bestuur Stichting Willibrord, met zittend links Harrie Nuijten secretaris

Harrie Nuijten was van 1991 tot 2001 secretaris van de gemeente Deurne.


Secretaris[bewerken | brontekst bewerken]

Na het doorlopen van de HBS studeerde hij rechten in zijn geboortestad Tilburg. In 1991 begon hij als gemeentesecretaris zijn politieke carrière in de gemeente Deurne. Hij bekleedde die functie tien jaar. In die periode was hij tevens bestuurslid van de Stichting Vriendenkring Deurne-Batouri.

Zelfstandig ondernemer[bewerken | brontekst bewerken]

Van 2000 tot 2005 was hij zelfstandig ondernemer met zijn bedrijf Nuijten Managementondersteuning, gevestigd aan de Haspelweg 14 in Deurne. In die periode werkte hij een jaar (2002-2003) als interim city-manager bij de gemeente Lith. Hij was in 2004 kortstondig wethouder in Heeze-Leende. Hij werkte lange tijd mee aan haalbaarheidsonderzoeken voor een herbestemming van missiehuis St. Willibrord en aan de voorbereiding van de oprichting van conferentiehotel Willibrordhaeghe.

Latere carrière[bewerken | brontekst bewerken]

Op 15 december 2004 werd Harrie Nuijten, lid van de PvdA, burgemeester van de gemeente Alphen-Chaam. Hij bleef in die functie tot oktober 2014.

In januari 2016 werd hij in verband met ziekte waarnemend burgemeester van Reusel-de Mierden. Per 1 april 2019 is hij benoemd tot waarnemend burgemeester van Hilvarenbeek.

Onderscheiding[bewerken | brontekst bewerken]

Op 21 december 2001 werd Harrie Nuijten bij gelegenheid van zijn afscheid en tienjarig dienstverband als secretaris van de gemeente Deurne benoemd tot ridder in de Orde van Oranje-Nassau. De scheidende secretaris kreeg de Ridderorde opgespeld door burgemeester Daandels.