U steunt de heemkundekring door lid of vriend te worden.
Iedere eerste maandag- en woensdagochtend van de maand van 10 tot 12 uur kunt u ons bezoeken in het heemhuis.

Vriendenkring Deurne-Batouri

Uit DeurneWiki, de historische encyclopedie voor groot-Deurne.
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

De Vriendenkring Deurne-Batouri is een door de gemeente Deurne in 1995 opgezette en gesubsidieerde organisatie met als doel om Mondiale Bewustwording in Deurne te vergroten met als middel kleine projecten in Batouri-Kameroen.


De Stichting Vriendenkring Deurne-Batouri kan gezien worden als een stichting die namens de gemeente Deurne een stedenbandrelatie onderhoudt met zustergemeente Batouri in Kameroen. Door contacten tussen de bevolking van Deurne en die van Batouri in Kameroen te bevorderen geeft de stichting uitvoering aan het gemeentelijk beleid dat in 1993 tot stand kwam. Voor instellingen, organisaties of groepen in Deurne die contacten met partners in Batouri willen opbouwen wordt bemiddeld en zij kunnen gebruik maken van de ervaringen en faciliteiten van de Vriendenkring. De Vriendenkring Deurne-Batouri geeft de periodieke nieuwsbrief Elleppie uit.

De werkgroep Terug naar Batouri is een door Selma Forotti en Rob Berkvens opgerichte werkgroep met als doel op verzoek van de bewoners van Batouri projecten in de regio te realiseren. De beide groepen onderhouden contacten zodat er geen doublures kunnen ontstaan en waar nodig helpen ze elkaar. Leden van de werkgroep Terug naar Batouri zijn niet alleen afkomstig uit Deurne en de donateurs komen uit het hele land.

Via het weekblad voor Deurne op donderdag 13 december 2018 maakte Addie Smolders bekend dat de stichting met ingang van 1 januari 2019 ophoudt te bestaan. Het door de Vriendenkring uitgegeven boekje Gaai bent nie van Deurze met foto’s en spreekwoorden uit Batouri en Deurne kon door de opbrengst projecten voor jongeren en de landbouwcoöperatie Ugicak in Batouri ondersteund worden.

Het grootste deel van de reserves van de vriendenkring werd in de afgelopen maanden geschonken aan organisaties in Deurne waarvan de doelstelling aansluit bij de doelstellingen van de vriendenkring.