U steunt de heemkundekring door lid of vriend te worden.
Iedere eerste maandag- en woensdagochtend van de maand van 10 tot 12 uur kunt u ons bezoeken in het heemhuis.

Het Hofke

Uit DeurneWiki, de historische encyclopedie voor groot-Deurne.
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Het Hofke gezien vanuit de kerktoren. Foto: Collectie gemeente Deurne
Kunstwerk Cosmische ontmoeting aan het Het Hofke in Liessel.

De straat Het Hofke in Liessel met de directe omgeving ten noordwesten van de kerk nabij het centrum van Liessel werd vanaf ongeveer 1965 ontwikkeld.


In dit gebied ten zuiden van de Oude Molen lagen vroeger landbouwgronden die De Wel werden genoemd. Er stonden voorheen onder anderen de stroschuur van de Boerenbond en de Liesselse Vrieshuis. Bij de ontwikkeling van dit gebied kwamen in deze straat bejaardenwoningen en het bejaardencentrum De Nieuwe Erve, later ging het bejaardencentrum achtereenvolgens verzorgingshuis en zorgcentrum heten.

Bejaardencentrum De Nieuwe Erve werd in 1970 in gebruik genomen. Daar omheen werden bejaardenwoningen gebouwd. Deze lagen allen aan de zijstraat van de Oude Molen die de naam Het Hofke kreeg. Na de sloop van De Nieuwe Erve kregen de bewoners een plaats in het nieuwe gebouw Wellenshof. Vlak daarbij werden later De Gasterij aan de Oude Molen en De Hovenier aan het Pater Aartsplein gebouwd als onderdeel van de woonservicezone. Ook de Wellenshof met haar PG-woningen zijn daar vlakbij gelegen. Dit is nu het sociale hart van Liessel met Dorpssteunpunt De Gasterij.