U steunt de heemkundekring door lid of vriend te worden.
Iedere eerste maandag- en woensdagochtend van de maand van 10 tot 12 uur kunt u ons bezoeken in het heemhuis.

Hotel Linders

Uit DeurneWiki, de historische encyclopedie voor groot-Deurne.
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Hotel Linders begin 1900.
Foto: collectie Frans Gloudemans
Links hotel Linders begin 1900.
Foto: collectie Thom van der Straaten
Hotel Linders gezien vanaf de Spoorlaan.
Foto: collectie Peter Aarts
Hotel Linders gezien vanuit de Vlierdenseweg.
Foto: collectie gemeente Deurne
Advertentie uit 1923

Hotel Linders werd in 1907 gevestigd aan de Stationsstraat 140, nabij de spoorwegovergang aan de Vlierdenseweg.

Het gebouw kende een rechthoekige plattegrond, en bestond uit twee bouwlagen en een zolderverdieping onder een L-vormig schilddak. Een eenlaagse aanbouw aan de noordzijde werd, mogelijk kort voor de oorlog, met twee bouwlagen verhoogd.

26 juli 1907 was de officiële vestigingsdatum van hotel Linders. De naamgever en eerste eigenaar was Christiaan Linders (1869-1940), die daar tevens een fouragehandel had. In 1939 werd de fouragehandel beëindigd. Het hotel was een plaats van samenkomst voor velen uit de gegoede middenstand van Deurne. Een periode van grote bloei kende het hotel dankzij de aanleg van de Tramlijn Deurne-Roermond van de Limburgse Tramweg Maatschappij (LTM), die haar begin-en eindpunt had bij het Tramstation Deurne dat gelegen was achter het pand Stationsstraat 132-134


Na het overlijden van Christiaan Linders werd het hotel voortgezet door zijn dochter Martha, gehuwd met Willie Frunt.
In 1958 werd de zaak voortgezet door Henricus Cornelis Johannes Schraven en vanaf 1966 door Grietje Johanna Uit den Boogaard. In 1971 werd de zaak als café- en pensionbedrijf voortgezet door A. van Doesburg maar nog datzelfde jaar werden de zakelijke activiteiten beëindigd. Het gebouw werd voor 85.000 gulden aan de gemeente Deurne verkocht en is daarna in 1973 afgebroken.

De gemeente dacht het hotel en de 910 vierkante meter grond nodig te hebben voor de reconstructie van de Textielstraat die "een vloeiend verloop zou krijgen, gerekend vanaf de Tramstraat". Deze plannen zijn nooit doorgevoerd en op het terrein bevond zich tot en met 2009 de opslag van bouwmaterialenhandel Van der Wal.

DeurneWiki TR Plekke: DeurneWiki_TR_Plekke_POI[brontekst bewerken]

De informatie die hier staat wordt gebruikt om over te hevelen naar WikiTude. Dit is onderdeel van het DeurneWiki TR Plekke project dat als doel heeft geselekteerde artikelen uit DeurneWiki over te brengen naar WikiTude, een nlwikipedia:Toegevoegde realiteit. Zie hier onder hoe WikiTude te installeren. Voor meer informatie, zie artikel DeurneWiki TR Plekke.

DeurneWiki TR Plekke: DeurneWiki_TR_Plekke_POI
Naam Hotel Linders
Wereld DeurneWiki_TR_Plekke_POI
Korte WikiTude text van object Hotel Linders werd in 1907 door Christiaan Linders gesticht. Naast hotelier was hij handelaar in veevoeder en bouwmaterialen. Bij het hotel was tevens een koffiehuis waar publieke veilingen gehouden werden en verenigingen hun ledenbijeenkomsten hielden. De zaak werd later voortgezet door een van zjn vier dochters met haar man Willy Frunt. De zaak ging later café Frunt heten. Biljartvereniging "Krijt op Tijd" was er gehuisvest. In 1973 werd het pand afgebroken.
Bestandsnaam van plaatje bij object voor WikiTude 27.524.jpg
Getoond plaatje 27.524.jpg
Coordinaten van het object in WikiTude 51.456915° N, 5.784811° E
Lokatie op kaart
Bezig met het laden van de kaart...

Installeren van WikiTude op uw android of iPhone mobiel[brontekst bewerken]

Installeer WikiTude voor uw android toestel: Android robot.svg of WikiTude voor uw iPhone: IPhone.svg door op de links te klikken of via de app-market van uw toestel.