U steunt de heemkundekring door lid of vriend te worden.
Iedere eerste maandag- en woensdagochtend van de maand van 10 tot 12 uur kunt u ons bezoeken in het heemhuis (met uitzondering van augustus).

Marjan Vrijnsen-de Corte

Uit DeurneWiki, de historische encyclopedie voor groot-Deurne.
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Marjan Vrijnsen-de Corte
Marjan Vrijnsen-de Corte.jpg
Persoonsinformatie
Volledige naam Marjan Vrijnsen-de Corte
Roepnaam Marjan
Geboorteplaats Deurne
Geboortedatum 1983
Beroep(en) leraar, wethouder

Marjan Vrijnsen-de Corte is vanaf januari 2024 wethouder van de gemeente Deurne.


Marjan is geboren (1983) en getogen in de Zeilberg en woont met haar gezin in de wijk de Heiakker. In haar vrije tijd is ze actief vrijwilligster bij zwemvereniging Deurnese Watervrienden.

Sinds de gemeenteraadsverkiezing 2018 was Marjan raadslid voor fractie DOE! Voor haar benoeming tot wethouder was zij strategisch beleidsadviseur bij de gemeente Meierijstad. Hier adviseerde ze het college over strategische vraagstukken met een focus op het ruimtelijk domein, de regionale samenwerking en positionering. Ook werkte ze aan de toekomstvisie van de gemeente Meierijstad.

Marjan studeerde Planologie, haalde een eerstegraads onderwijsbevoegdheid aan de Radboud Universiteit in Nijmegen en promoveerde aan de Technische Universiteit Eindhoven binnen de technische lerarenopleiding. Voor haar functie bij de gemeente Meierijstad werkte ze 15 jaar in het hoger onderwijs (Fontys Hogescholen, Technische Universiteit Eindhoven) als docent, onderzoeker, beleidsmedewerker en de laatste jaren als leidinggevende en onderwijsbestuurder. Voorafgaand aan haar carrière in het onderwijs werkte ze bij de Provincie Noord-Brabant en bij Stichting ORO in Deurne.

Ze werd op dinsdag 23 januari 2024 tijdens de gemeenteraadsvergadering benoemd en geïnstalleerd als wethouder van gemeente Deurne als opvolger van Marinus Biemans. Als wethouder van Deurne heeft ze in haar portefeuille ruimte, wonen en buitengebied.