U steunt de heemkundekring door lid of vriend te worden.
Tot nader bericht geen woensdagochtendbijeenkomsten in het heemhuis.

Muziekfestival Van Harmonica tot Accordeon

Uit DeurneWiki, de historische encyclopedie voor groot-Deurne.
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
De elf muzikanten die, zonder begeleiding van andere instrumenten, op 14 mei 1982 ieder afzonderlijk een repertoire op hun eigen instrument lieten horen. Voor de namen klik op het icoontje rechts.

Het muziekfestival Van Harmonica tot Accordeon ontstond op 14 mei 1982 in gemeenschapshuis De Vierspan in Deurne bij de presentatie van de eerste LP "Harmonica tot Accordeon".


De LP betrof een kennismaking met de voornaamste telgen uit de harmonicafamilie: verschillende types diatonische harmonica, de melodeon, de concertina, de bandonion en de accordeon.

Elk instrument heeft zijn eigen karakter en charme. Ook wat betreft bouw, speelmogelijkheden, speelstijl en repertoire zijn er karakteristieke verschillen. Ook werd gedemonstreerd hoe zo'n instrument gerepareerd en gestemd kon worden.

Op de LP en tijdens de presentatie laten/lieten elf muzikanten, zonder begeleiding van andere instrumenten, een repertoire horen van pure harmonica- en accordeonmuziek. Ook werd uitvoerig informatie gegeven over ieder afzonderlijk instrument.

Dit evenement was zo goed ontvangen dat besloten werd deze bijeenkomst / demonstratie jaarlijks te herhalen, aangevuld met een open podium voor zowel beginnende als geoefende accordeonspelers. Op 20 maart 1994 vond het festival voor de 15e keer in De Vierspan plaats.

Bron[bewerken | brontekst bewerken]

Archief Toon Manders