U steunt de heemkundekring door lid of vriend te worden.
Tot nader bericht geen woensdagochtendbijeenkomsten in het heemhuis.

Politieke groepering Deurne-Zuid

Uit DeurneWiki, de historische encyclopedie voor groot-Deurne.
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

De (lokale) politieke groepering Deurne-Zuid werd in 1970 opgericht.


In 1970 was de belangenbehartiging van de kleine kernen Helenaveen, Liessel, Neerkant en Vlierden naar het oordeel van veel inwoners uit die kernen onvoldoende. Dat was voor enkele onder hen een reden om een eigen politieke partij op te richten. Die partij kreeg de naam “Politieke groepering Deurne-Zuid” .

Tijdens een ledenvergadering in mei 1982 in Liessel werd met een overgrote meerderheid het besluit genomen om de partij weer op te heffen en niet meer deel te nemen aan de verkiezingen van dat jaar.

De leden waren van mening dat, in tegenstelling tot voor 1970, de belangenbehartiging voor een zeer groot deel was overgenomen door Samenlevingsopbouw Deurne en in het bijzonder door de ingestelde dorpsraden en stuurgroepen.

Deurne-Zuid vertegenwoordigers Wilhelmus Franciscus Cornelis van Doorn (1938) (Deurne 19Nu), Leonardus Maria Giesbers (1914-2009), Johannes Marinus Liebreks en Henricus Johannes Rijnders (1928-1995) (allen CDA Deurne]] hadden in de raadsperiode 1978-1982 reeds voor een nieuwe politieke partij gekozen.