U steunt de heemkundekring door lid of vriend te worden.
Iedere eerste maandag- en woensdagochtend van de maand van 10 tot 12 uur kunt u ons bezoeken in het heemhuis.

Politieke groepering Gemeentebelangen

Uit DeurneWiki, de historische encyclopedie voor groot-Deurne.
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

De (lokale) Politieke groepering Gemeentebelangen werd in 1966 opgericht.


Jan Dings was enige tijd voorzitter van de Politieke groepering Gemeentebelangen. In 1970 werden Jan Bouwmans en Egidius Hubertus Maria (Gido) Snellen namens gemeentebelangen in de gemeenteraad gekozen.

Toen in 1974 ook de landelijke partijen zoals CDA en VVD aan de raadsverkiezingen in Deurne gingen deelnemen slonk de aanhang van de vele plaatselijke groeperingen. In dat jaar hield Gemeentebelangen nog een zetel over die bezet werd door Snellen. Ook in 1978 nam de partij nog deel aan de verkiezingen en dat leverde voor Snellen andermaal een zetel op. Enkele andere leden die toen op lijst 4 stonden waren: Jan van Ooij, Tjeu Sonnemans en Piet van Bussel.

Tijdens een op maandag 19 oktober 1981 gehouden partijvergadering besloten de leden om de partij met ingang van 1 september 1982 op te heffen. In een persoonlijke verklaring voegde Gido Snellen hieraan toe dat er onvoldoende belangstelling meer was voor een onafhankelijke gemeentelijke politieke partij zoals Gemeentebelangen. Hij verklaarde tevens dat hij met ingang van 9 oktober 1981 lid geworden was van de landelijke Democraten’66 (D’66) maar dat zijn opstelling in de raad in de resterende periode onafhankelijk zou blijven. Hij gaf tevens aan niet te verwachten dat hij na de verkiezingen van 1982 in de gemeenteraad zou terugkeren, hetgeen ook niet gebeurde.