U steunt de heemkundekring door lid of vriend te worden.
Iedere eerste maandag- en woensdagochtend van de maand van 10 tot 12 uur kunt u ons bezoeken in het heemhuis (met uitzondering van augustus).

ROND

Uit DeurneWiki, de historische encyclopedie voor groot-Deurne.
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Het contactblad ROND is een gratis verspreid kwartaalblad voor alle vrienden van de Missionarissen van Steyl ofwel het "Gezelschap van het Goddelijke Woord" (Societas Verbi Divini of kortweg SVD)


Vanaf 1962 hebben diverse redacties zich ingezet voor de vervaardiging van een informatief en aantrekkelijk nieuwsblad over SVD in Nederland, België en daarbuiten.

In het eerste nummer van april 1962 schreef provinciaal Joannes Josephus Drost (1910-1991) dat "ROND" was bedoeld om SVD'ers, overal ter wereld werkzaam, samen te brengen en bij zoveel mogelijk missionarissen de band tussen moederland en SVD'ers in den vreemde en tussen de Nederlands-Belgische SVD provincie en familie, vrienden, weldoeners van de SVD sterker te maken.

In oktober 1990 verscheen het honderdste en in oktober 2015 het tweehonderdste nummer dat naar circa 4000 abonnees verzonden werd.

De redactie bevindt zich in het moederhuis in Teteringen terwijl de administratie tot 10 september 2015 in het Missiehuis St. Willibrord in Deurne was gevestigd. Het is (nog) onbekend waar het contactblad gedrukt wordt / werd.

Externe link[bewerken | brontekst bewerken]