U steunt de heemkundekring door lid of vriend te worden.
Iedere eerste maandag- en woensdagochtend van de maand van 10 tot 12 uur kunt u ons bezoeken in het heemhuis.

Romboutsstraat: verschil tussen versies

Uit DeurneWiki, de historische encyclopedie voor groot-Deurne.
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Geen bewerkingssamenvatting
 
Geen bewerkingssamenvatting
Regel 1: Regel 1:
[[Bestand:Sigebertus rombouts.jpg|thumb|frater Sigebertus Rombouts (foto www.historici.nl)]]
[[Bestand:Sigebertus rombouts.jpg|thumb|frater Sigebertus Rombouts (foto www.historici.nl)]]


De '''Romboutsstraat''' is een zijstraat van de [[Swinkelslaan]] in de buurt [[Coppel en Bluijs]] en is vooral bekend omdat zowel de [[Sint-Willibrordusschool (Romboutsstraat)|Sint-Willibrordusschool]] als de [[ROC Ter Aa volksuniversiteit]] aan deze straat te vinden zijn.
De '''Romboutsstraat''' is een zijstraat van de [[Swinkelslaan]] in de buurt die gebouwd is in het kader van het [[bestemmingsplan de Coppel en de Bluijs]] en is vooral bekend omdat de [[Sint-Willibrordusschool (Romboutsstraat)|Sint-Willibrordusschool]] en [[Jenaplanschool De Ratelaar]] aan deze straat te vinden zijn.





Versie van 21 dec 2014 23:01

frater Sigebertus Rombouts (foto www.historici.nl)

De Romboutsstraat is een zijstraat van de Swinkelslaan in de buurt die gebouwd is in het kader van het bestemmingsplan de Coppel en de Bluijs en is vooral bekend omdat de Sint-Willibrordusschool en Jenaplanschool De Ratelaar aan deze straat te vinden zijn.


Deze straat is evenals een aantal andere straten in deze buurt (Knippenbergstraat, Mollerstraat, Thijssestraat) genoemd naar een vroegere voorman met betrekking tot het onderwijs en de onderwijsvernieuwing. De Romboutsstraat is vernoemd naar Godefridus Franciscus Rombouts (1883-1962) die in het klooster trad van de fraters van Tilburg als frater Sigebertus. Hij was een vurige aanhanger van zuiver katholiek onderwijs. Hij was vanaf 1921 tot aan zijn dood in 1962 hoofdredacteur van een Opvoedkundige Brochurenreeks. Ook publiceerde hij veel in het periodiek 'Ons Eigen Blad'.

Meer over over het leven en werk van frater Sigebertus Rombouts is te lezen op de website Historici.nl