U steunt de heemkundekring door lid of vriend te worden.
Iedere eerste maandag- en woensdagochtend van de maand van 10 tot 12 uur kunt u ons bezoeken in het heemhuis.

Ronald Scharroo

Uit DeurneWiki, de historische encyclopedie voor groot-Deurne.
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Ronald Scharroo werd vanwege zijn vrijwilligerswerk in april 2022 koninklijk onderscheiden als lid in de Orde van Oranje-Nassau.


Ronald Scharroo, het zevende kind uit een gezin van 14 kinderen, is een zoon van Wilhelmus Hendrikus Scharroo (1924-2008) en Maria Jacoba Berkhout (1921-1963) en woont in de Hellemanstraat.

In de jaren '80 en '90 was hij actief als voorzitter van de oudervereniging en bestuurslid van basisschool Zeilberg en secretaris van dorpsraad Zeilberg.

In de wijk Houtenhoek nam hij in 2005 het initiatief om de wijkraad weer tot leven te brengen. Hij was hier als voorzitter ruim tien jaar de grote stimulator van het actief socialiseren en leefbaarder maken van de wijk. Er werden verschillende activiteiten georganiseerd voor jong en oud.

In 2007 werd de stichting Factor Deurne West door Ronald opgericht. Deze stichting organiseerde drie keer een Kerst Winter Wonder Wandeling in de bossen aan de rand van de wijk. Dit was een groot succes met vele bezoekers. Hij stond aan de wieg van Ouderen voor Ouderen (OVO) die niet al te grote klussen voor andere ouderen kosteloos verrichten.

In 2013 werd Ronald betrokken bij de Stichting GeJeJong/de Wik. Hij zette zich hier, gedurende de jaren dat hij als verandermanager en bestuurslid betrokken was, in voor de doelgroep, deelnemers, vrijwilligers en bezoekers.

Vanaf circa 2017 is Ronald vrijwilliger bij Holten's Molen en vanaf 2020 maakt hij hier deel uit van het bestuur. Hij maakt vanaf 2019 ook deel uit van de organisatie van de dorpsquiz Deurne Wittut. Hij is voorzitter van de Voedselbank Deurne en van Stichting ’t Hart Deurne.