U steunt de heemkundekring door lid of vriend te worden.
Iedere eerste maandag- en woensdagochtend van de maand van 10 tot 12 uur kunt u ons bezoeken in het heemhuis.

Schuivelenbergstraat

Uit DeurneWiki, de historische encyclopedie voor groot-Deurne.
Versie door Theo V (overleg | bijdragen) op 8 feb 2016 om 08:33
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Pieter Wiegersma loopt met een geestelijke door de Burgemeester Van Beekstraat in Deurne tijdens een tekenwedstrijd bij gelegenheid van de viering van 5 jaar bevrijding. Foto gemaakt door Jas Berkers en beschikbaar gesteld door Jan Joosten.

De straatnaam Schuivelenbergstraat werd in 1938 officieel vastgesteld en een jaar later alweer omgedoopt.


Het voorstel om de straatnaam in te voeren werd in de openbare raadsvergadering van 26 september 1938 goedgekeurd. In voorstel nr 85 is de straat als volgt beschreven:

aan de verbindingsstraat van de Stationsstraat en de Schoolstraat over den Schuivelenberg wordt de officiële naam gegeven van "Schuivelenbergstraat"

Amper een jaar later, tijdens de afscheidsvergadering op zaterdag 5 augustus 1939 om half elf in het gemeentehuis, maakte wethouder Johannes (Jan) van Deursen (1876-1960) bekend dat de gemeenteraad had besloten om, ter herdenking aan het bestuur van burgemeester Van Beek, de Schuivelenbergstraat om te dopen naar Burgemeester Van Beekstraat. Na afloop van die "plechtige vergadering" onthulde de burgemeester zelf het nieuwe straatnaambord.

1981

In 1981 probeerde B en W bij een soortgelijke verbindingsweg, enkele tientallen meters verderop richting Markt, bij de straatnaamgeving opnieuw te verwijzen naar de "Schuivelenberg" maar dat werd niet helemaal goed begrepen waardoor uiteindelijk voor de straatnaam Schuifelenberg gekozen werd.