U steunt de heemkundekring door lid of vriend te worden.
We zijn weer op afspraak en onder voorwaarden op woensdagochtend
van 10 tot 12 uur in het heemhuis. Maak hier je afspraak..

Stationsstraat 56

Uit DeurneWiki, de historische encyclopedie voor groot-Deurne.
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Café van Gerwen.
Foto: collectie P. der Kinderen
Winkelpand 1965.
Foto:collectie Leo van Doorne
Nota voor Landbouwschool.

Op het adres Stationsstraat 56 in Deurne waren achtereenvolgens café Van Gerwen, drukkerij Keijzers, Keeren woninginrichting en zadelmakerij en sinds juli 2012 een filiaal van de elektroketen Maxwell gevestigd.

Voorgeschiedenis[bewerken | brontekst bewerken]

In het pand van het voormalige café Van Gerwen startte Johannes Jacobus Keijzers (1901-1929) in 1919 zijn drukkerij Keijzers.
Nadat de drukkerij naar de Liesselseweg A.139 verhuisd was werd het pand in 1920 betrokken door Louis Keeren die het pand verbouwde tot woonhuis, winkel en werkplaats. Louis Keeren was haammaker van beroep.

In de Deurnesche Courant van 22 juni 1945 werd bekend gemaakt dat de de zadelmakerij en stoffeerderij van Louis Keeren-Tybosch aan de Stationstraat B.22 vanaf dat moment op denzelfden voet voortgezet zou worden maar dan onder de naam P. Keeren-Steenhouwer. In dat jaar werd het pand met 65 vierkante meter uitgebreid.

Nieuwbouw 1963[bewerken | brontekst bewerken]

Onder architectuur van de heer C. Rooijakkers uit Best kreeg aannemersbedrijf gebroeders Van Doorne uit Deurne in oktober 1963 de opdracht een nieuw pand te bouwen.

Op 29 juni 1965 opende Pierre Keeren op de hoek van de Stationsstraat en de Heuvelstraat het nieuwe winkelpand. Naast een woongedeelte op de bovenverdiepingen was er op de begane grond ongeveer 565 vierkante meter winkelruimte waar producten voor meubelinrichting en lederwaren verkocht konden worden.