U steunt de heemkundekring door lid of vriend te worden.
Iedere eerste maandag- en woensdagochtend van de maand van 10 tot 12 uur kunt u ons bezoeken in het heemhuis.

Voetbalvereniging Racing Boys

Uit DeurneWiki, de historische encyclopedie voor groot-Deurne.
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Voetbalvereniging Racing Boys in mei 1974, links leider Frans Boerenkamp, rechts trainer Gerrit Vriens.

Voetbalvereniging Racing Boys werd in 1965 opgericht door aantal jongens van het gehucht Vreekwijk.


Op 5 oktober 1965 werd voetbalvereniging Racing Boys opgericht door een aantal jongens van 't Vreek. De mannen van het eerste uur waren Jan Velthoven, Harrie Manders en Bert Mennen. Zij voetbalden in eerste instantie in het bos, op een of andere wei en af en toe op het veld van internaat Vreekwijk.

Op een gegeven moment groeide het idee om een voetbalvereniging op te richten. De jongens wilden namelijk ook mee kunnen doen aan bedrijfs- en cafévoetbal, dat destijds zeer populair was.

In het oude café van Jan de Poeres werd Racing Boys opgericht. De naam Racing Boys ontstond vanwege een pak zware Van Nelle-shag. Op de voorzijde hiervan stond namelijk Rising Hope, zodat het een kleine stap was om hiervan Racing te maken, Boys werd er aan toegevoegd.

De eerste wedstrijden van Racing Boys werden gespeeld op het veld van het missiehuis St. Willibrord of het oude SPV-terrein in Vlierden.

In de loop van dat seizoen ging men op zoek naar een eigen veld. Iets wat in die tijd niet eenvoudig was. De gemeente wilde geen nieuw sportveld ter beschikking stellen.

Uiteindelijk bood de familie Velthoven uitkomst, het eerste veld van Racing Boys werd op 23 juli 1966 officieel geopend door pater Gesinus, een pater van internaat Vreekwijk.

Uiteindelijk kreeg de voetbalvereniging een eigen sportpark op het adres Liesselseweg 205.

Opmerkelijk is het gegeven dat Racing Boys geen standaardelftal heeft. In 2001 werd dispensatie aangevraagd bij de KNVB en sindsdien komt het eerste elftal uit in een reserveklasse.

Externe link[bewerken | brontekst bewerken]