U steunt de heemkundekring door lid of vriend te worden.
Iedere eerste maandag- en woensdagochtend van de maand van 10 tot 12 uur kunt u ons bezoeken in het heemhuis.

Haydnstraat 32

Uit DeurneWiki, de historische encyclopedie voor groot-Deurne.
(Doorverwezen vanaf Wijkhuis D’n Houtenhoek)
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Rechts Haydnstraat, links kleuterschool De Dartelhoek, sinds december 1984 Wijkhuis D’n Houtenhoek
Foto: collectie Ton Hartjens

Al in 1978 waren er de eerste plannen voor het oprichten van wijkhuis D’n Houtenhoek en het duurde nog tot december 1984 voordat de voormalige kleuterschool De Dartelhoek aan de Haydnstraat 32 als wijkhuis in gebruik genomen kon worden.


Over de locatie en het voortbestaan is lang en veel gediscussieerd. De oude boerderij van de familie Brouwers aan de Helmondseweg 68 werd in die periode onder meer als optie genoemd. De kerk van de Heilige Geestparochie heeft daarbij altijd een belangrijke rol gespeeld. Oorspronkelijk wilde men een wijkvoorziening aan de Heilige Geestkerk koppelen. In 1993 waren er plannen om het wijkhuis te slopen en werd een aanbouw bij de Heilige Geestkerk opnieuw overwogen. Bij de opheffing van de Heilige Geestparochie in 2007 is de kerk door de gemeente Deurne opgekocht en weer volgden er de nodige speculaties met betrekking toto een mogelijke verhuizing van het wijkhuis naar het kerkgebouw.

Tijdens de opening van het wijkgebouw op 21 december 1984 werd de naam D’n Houtenhoek bekend gemaakt. Een idee van oud pastoor Terken. Eerder waren namen zoals “D’n Helleman” en “De Dartelhoek” in beeld.

Zaterdag 9 januari 2010 werd het 25-jarig bestaan van wijkhuis d’n Houtenhoek gevierd.

Externe Link[bewerken | brontekst bewerken]