U steunt de heemkundekring door lid of vriend te worden.
Iedere eerste maandag- en woensdagochtend van de maand van 10 tot 12 uur kunt u ons bezoeken in het heemhuis.

Bedrijventerrein Grote Bottel

Uit DeurneWiki, de historische encyclopedie voor groot-Deurne.
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Bedrijventerrein Grote Bottel was het eerste bedrijventerrein in Deurne dat na de Tweede Wereldoorlog werd ontwikkeld aan weerszijden van de spoorlijn Eindhoven-Venlo ten zuidwesten van de dorpskom tussen het gehucht Grote Bottel en de Vlierdenseweg.


Onder meer de N.V. Nationale Textielfabrieken Natex en Machinefabriek Te Strake vestigden zich hier respectievelijk vóór 1947 en in 1950. Het bedrijventerrein was in feite een uitbreiding van een reeds bestaand industrieel gebied. Aan de oostzijde van de Vlierdenseweg waren namelijk al steenfabriek Willems-de Koning en steenfabriek Van Daal-Goossens aanwezig, waaruit bedrijvigheid langs de Fabriekstraat en Steenovenweg was ontstaan.

Omstreeks 1960 was het bedrijventerrein rond de Industrieweg, de Katoenstraat en de aan de overzijde van het spoor gelegen Textielstraat (in 1947 nog Parallelweg geheten) voltooid. Het bedrijventerrein werd organisch uitgebreid aan de oostzijde van de steenfabrieken, rond de Fabriekstraat en tegelijk planmatig op het bedrijventerrein bedrijventerrein Kranenmortel.

Het bedrijventerrein Grote Bottel werd in het kader van het project Spoorzone in de jaren na 2011 gesaneerd. Tot 2015 was hier onder meer het internationaal opererende bedrijf Oskomera gevestigd. Later waren ModeExpress en Ebusco in dit pand gevestigd.