Welkom op DeurneWiki - de encyclopedie voor de gemeente Deurne

U kunt ons steunen door lid of vriend van Heemkundekring H.N. Ouwerling te worden.
Iedere woensdagochtend zijn wij tussen 10 en 12 uur in het heemhuis: Stationsstraat 73.

Coöperatie Stationspark Deurne

Uit DeurneWiki, de historische encyclopedie voor groot-Deurne.
Ga naar: navigatie, zoeken
Logo coöperatie Stationspark Deurne

Coöperatie Stationspark Deurne ging in december 2014 van start.

Initiatiefnemer en coöperatievoorzitter Michel Lintermans uit Deurne ontwikkelde een plan om het station en de nabije omgeving op te knappen. Geboekte resultaten zijn de aanleg van een drinkwaterpunt op het station en de grote posterprints op het transformatorhuisje aan de Spoorlaan.

Het transformatorhuisje kreeg op maandag 24 november 2014 aan vier zijden decoratieve foto’s. Twee van de foto’s zijn historische foto’s uit het beeldarchief van Heemkundekring H.N. Ouwerling. Daarmee wordt een bijdrage geleverd aan verfraaiing van het stationsgebied.

Het doel van de coöperatie is het ontwikkelen en in stand houden van een aantrekkelijke en bedrijvige woon-, werk- en leefomgeving rondom het NS-station Deurne, waardoor het een trekpleister binnen de gemeente wordt.

Met zijn initiatief zet Michel Lintermans zich samen met de buurt in voor vergroening van en verbetering van leefbaarheid rondom station Deurne. Hij won hiermee de Pluk van de Pettefletprijs 2015. De prijs werd uitgeloofd door Vroege Vogels en De Natuur- en Milieufederaties voor het beste plan om natuur en milieu in Nederland te verbeteren. Aan de Pluk van de Pettefletprijs was een geldbedrag van 3.000 euro verbonden.

Coöperatie Stationspark Deurne realiseerde ook het watertappunt bij het station een mobiele moestuin, de boekspots het inzaaien van weidebloemen in naast het spoor en diverse planten rondom het station. Daarbij zijn ze eveneens bezig met Buurkracht,en bewustwording actie met betrekking tot het energieverbruik.

Externe link[bewerken]