U steunt de heemkundekring door lid of vriend te worden.
Iedere eerste maandag- en woensdagochtend van de maand van 10 tot 12 uur kunt u ons bezoeken in het heemhuis.

De Potdeksel

Uit DeurneWiki, de historische encyclopedie voor groot-Deurne.
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Sticker uit 1972.
Foto: collectie Harrie Biemans
Foto: collectie Heemkundekring Deurne
Centraal op deze foto De Potdeksel (wit) aan de Markt in Deurne
Interieur van De Potdeksel..
Foto's: collectie Ton Hartjens

Café De Potdeksel aan de Markt 4 in Deurne werd op 31 januari 1970 geopend door Wim van den Munckhof.


Nadat Harrie Goossens het pand Markt 4 in Deurne (Café Van Griensven), later café De Toerist) aan bierbrouwer Bavaria verkocht had werd Wim van de Munckhof in 1970 door Bavaria-directeur en vriend Tijn Swinkels er opmerkzaam op gemaakt dat café De Toerist te huur was.

Een andere vriend, een kapitein op de zeevaart, hielp hem aan de naam “De Potdeksel”, een term uit de scheepvaart ( benaming van de kiel en de ribben van een schip). De oorspronkelijke opzet was om van De Potdeksel een gezellige kroeg te maken. Bij de viering van het tienjarige bestaan van De Potdeksel kwamen bijna vierhonderd mensen op de receptie; het café was in tien jaar uitgegroeid tot een zaak met vele vaste klanten uit alle lagen van de Deurnese bevolking.

Toen midden jaren tachtig steeds vaker om een hapje eten werd gevraagd besloot Wim van de Mucnkhof, na een radicale verbouwing, er tevens een restaurant van te maken.

In de beginjaren heeft lange tijd een boerenkar op het platdak boven De Potdeksel als blikvanger gefungeerd. Sinds 1996 komt in café restaurant De Potdeksel regelmatig een Liederentafel samen.

Voor de complete geschiedenis van het pand zie Markt 4.


DeurneWiki TR Plekke: DeurneWiki_TR_Plekke_POI[brontekst bewerken]

De informatie die hier staat wordt gebruikt om over te hevelen naar WikiTude. Dit is onderdeel van het DeurneWiki TR Plekke project dat als doel heeft geselekteerde artikelen uit DeurneWiki over te brengen naar WikiTude, een nlwikipedia:Toegevoegde realiteit. Zie hier onder hoe WikiTude te installeren. Voor meer informatie, zie artikel DeurneWiki TR Plekke.

DeurneWiki TR Plekke: DeurneWiki_TR_Plekke_POI
Naam De Potdeksel
Wereld DeurneWiki_TR_Plekke_POI
Korte WikiTude text van object De geschiedenis van het cafébedrijf waar nu café-petit-restaurant De Potdeksel gevestigd is, gaat meer dan een eeuw terug. Na de komst van het postkantoor op de Markt in 1909 werd het café van de toenmalige eigenaar Hein van Griensven heel deftig herdoopt tot De La Poste. De latere uitbaters Cor en Coba Zegers noemden in 1960 hun café De Toerist. Toen Wim van de Munckhof er in 1970 de scepter ging zwaaien, introduceerde hij de naam De Potdeksel. Het café is de thuisbasis van een liederentafel die er regelmatig de stembanden oefent en de kelen smeert.
Bestandsnaam van plaatje bij object voor WikiTude 25.671.jpg
Getoond plaatje 25.671.jpg
Coordinaten van het object in WikiTude 51.463712° N, 5.793995° E
Lokatie op kaart
Bezig met het laden van de kaart...

Installeren van WikiTude op uw android of iPhone mobiel[brontekst bewerken]

Installeer WikiTude voor uw android toestel: Android robot.svg of WikiTude voor uw iPhone: IPhone.svg door op de links te klikken of via de app-market van uw toestel.