Rondom de Mussenkeet
Ed van de Kerkhof vertelt in 276 pagina's de bewogen geschiedenis van de Deurnese en Liesselse Peel.
Voorintekening tot 20 oktober aanstaande voor slechts € 14,95: Klik hier!

Café Van Griensven (Markt)

Uit DeurneWiki, de historische encyclopedie voor groot-Deurne.
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Links café Van Griensven (Markt 4) en rechts Markt 5 sigarenfabriek Van Griensven

.


Rond 1910 was er op de Markt 4 in Deurne al een café Van Griensven gevestigd.


Recht tegenover de plek waar zijn voormalig ouderlijk huis herberg De Sleutel stond, op het huidige adres Markt 4, was het café en op Markt 5 de Sigarenfabriek Van Griensven van Hein van Griensven gevestigd.

Na het vertrek van de familie Van Griensven vestigde Harry Goossens zich in het pand. Rond 1957 verhuisde hij naar de Molenlaan 8, verkocht het pand aan zijn naamgenoot Henricus Arnoldus Johannes (Harrie) Goossens (van Hotel Goossens) en kwam de exploitatie van dit café in handen van het echtpaar Coba en Cor Zeegers uit Breda. Zij noemden het café De Toerist. Sinds september 1963 werd de tapkraan bediend door moeder en dochter Verschuuren uit Geldrop. Later verkocht Harrie Goossens het pand Markt 4 aan bierbrouwer Bavaria in Lieshout.

In 1970 werd Wim van den Munckhof de uitbater van het toen al leegstaande café De Toerist en noemde het De Potdeksel.DeurneWiki TR Plekke: DeurneWiki_TR_Plekke_POI[bewerken]

De informatie die hier staat wordt gebruikt om over te hevelen naar WikiTude. Dit is onderdeel van het DeurneWiki TR Plekke project dat als doel heeft geselekteerde artikelen uit DeurneWiki over te brengen naar WikiTude, een nlwikipedia:Toegevoegde realiteit. Zie hier onder hoe WikiTude te installeren. Voor meer informatie, zie artikel DeurneWiki TR Plekke.

DeurneWiki TR Plekke: DeurneWiki_TR_Plekke_POI
Naam Café Van Griensven (Markt)
Wereld DeurneWiki_TR_Plekke_POI
Korte WikiTude text van object Rond 1910 was hier café Van Griensven gevestigd. In het naastgelegen pand (Plein 5) had Hein van Griensven zijn sigarenfabriek. Nadat de fabriek failliet gegaan was, vertrok Hein van Griensven uit Deurne en vestigde Harry Goossens zich hier. Rond 1957 verkocht hij het pand aan zijn naamgenoot Harrie Goossens (van Hotel Goossens) en kwam de exploitatie van dit café in handen van het echtpaar Coba en Cor Zeegers uit Breda. Zij noemden het café De Toerist.
Bestandsnaam van plaatje bij object voor WikiTude De Toerist.jpg
Getoond plaatje 160px
Coordinaten van het object in WikiTude 51.463801° N, 5.794124° E
Lokatie op kaart
Bezig met het laden van de kaart...

Installeren van WikiTude op uw android of iPhone mobiel[bewerken]

Installeer WikiTude voor uw android toestel: Android robot.svg of WikiTude voor uw iPhone: IPhone.svg door op de links te klikken of via de app-market van uw toestel.