U steunt de heemkundekring door lid of vriend te worden.
Iedere eerste maandag- en woensdagochtend van de maand van 10 tot 12 uur kunt u ons bezoeken in het heemhuis.

Deurne’s Industrieel Contact

Uit DeurneWiki, de historische encyclopedie voor groot-Deurne.
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Logo Deurne’s Industrieel Contact
Foto collectie DIC

De Vereniging Deurne’s Industrieel Contact (DIC) werd in 1964, mede op initiatief van burgemeester Hoebens en Hub van Doorne opgericht.

Oprichting[bewerken | brontekst bewerken]

Tijdens de oprichtingsvergadering van 26 februari 1964 werd Jan Duffhauss, toen nog ondernemer, tot voorzitter gekozen. De overige bestuursleden werden: Piet Coopmans, Jan Coumans, Sietze Dijkstra, Frans Marsé en Wim Wasser. Volgens de statuten treden de bestuursleden jaarlijks af en zijn zij terstond herkiesbaar.

Doelstelling[bewerken | brontekst bewerken]

De vereniging heeft als leden bedrijven die gevestigd zijn in de gemeente Deurne, die industrieel of dienstverlenend aan de industrie werkzaam zijn, of hun werkzaamheden hebben in de bouwsector.

Het DIC is vertegenwoordigd in diverse adviesorganen op maatschappelijk gebied. Bovendien is er een veelvuldig contact met de lokale overheid, waarbij DIC en gemeente zaken van gemeenschappelijk belang bespreken. De vereniging voert ook overleg met de gemeente inzake het formuleren en uitwerken van sociaal en economisch gemeentelijk beleid. Daarnaast wordt het leggen en verbeteren van de onderlinge contacten ook erg belangrijk gevonden.

De verdere activiteiten van de vereniging bestaan uit periodieke ledenbijeenkomsten. waarbij allerlei actuele onderwerpen behandeld worden. Daarnaast is er een geregeld contact met zusterverenigingen, in de regio waarmee incidenteel gezamenlijke activiteiten opgezet worden. Ook met de Ondernemersvereniging Deurne (OVD) is regelmatig contact.

Het streven van de vereniging is erop gericht in de toekomst nog meer bedrijven te vertegenwoordigen om zodoende in samenwerking met de gemeente en andere maatschappelijke groeperingen de belangen van Deurne, en het bedrijfsleven in het bijzonder, optimaal te kunnen behartigen.

Jubilea[bewerken | brontekst bewerken]

  • Het 25-jarig bestaan van de vereniging in 1989 werd in besloten kring gevierd. Bij de viering van dit jubileum telde het DIC 35 leden met in totaal 3500 medewerkers.
  • In 2014 bestond het Deurne’s Industrieel Contact 50 jaar. Dat werd op zaterdag 20 juni 2015, samen met OVD gevierd met een jubileumexcursie. Leden van beide verenigingen bezochten op die dag het DAF-museum in Eindhoven waar ze werden toegesproken door Marc van Doorne, voorzitter van het DAF-museum en kleinzoon van Hub van Doorne, een van de initiatiefnemers van het DIC. Vervolgens stond een bijeenkomst op de Automotive Campus in Helmond op het programma waar Laurens van den Acker (1965) , hoofd Strategic Design bij Renault in Parijs, een van de sprekers was. De dag werd afgesloten met een rondleiding & BBQ in/bij het Klein Kasteel aan het Haageind 60 in Deurne.
    Bij de viering van dit jubileum telde het DIC 55 leden met in totaal circa 2500 medewerkers.

In 2016 fuseerde Deurnes Industrieel Contact met Ondernemersvereniging Deurne (OVD) tot Ondernemend Deurne.

Voorzitters van DIC
Jaar Voorzitter
1964 Jan Duffhauss
1966 Sietze Dijkstra
1972 Th.M. Posthumus
1976 Piet Nies
1977 Wim Wasser
1978 Theo Roijakkers
1975 ? Posthumus
1988 Gerard Lutters
2000 Ton Bierhoff
2006 Martien Bots
2011 René van den Heuvel
2014 Mario Wijnen