U steunt de heemkundekring door lid of vriend te worden.
Iedere eerste maandag- en woensdagochtend van de maand van 10 tot 12 uur kunt u ons bezoeken in het heemhuis.

Dr. Hub J. van Doorne

Uit DeurneWiki, de historische encyclopedie voor groot-Deurne.
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Dr. Hub J. van Doorne
Dr Hub J van Doorne.jpg
Auteur(s) Jan J.A. Hohmann
Publicatiedatum Fotobiografie
Soort boek
Locatie 05.E.47

Het boek, een fotobiografie met de titel Dr. Hub J. van Doorne, dat meer dan 300 bladzijden telt en veel foto's bevat, vertelt de geschiedenis van het leven van Dr. Hub van Doorne en kwam tot stand op initiatief van de auteur Jan Hohmann.


Het boekwerk vertelt de geschiedenis van het leven van Dr. Hub van Doorne, de grondlegger van het DAF-concern, en is ter gelegenheid van de de 100e geboortedag van Hub van Doorne op 1 januari 2000 uitgebracht.

Het eerste exemplaar van het boek werd op zaterdagmiddag 27 november 1999 in het gemeentehuis van Deurne, na de onthulling van het portretbeeld van Hub van Doorne, door Martien van Doorne uitgereikt aan prins Claus. Na afloop van de plechtigheid werd het boek ook aan alle gasten uitgereikt.

Het boek is aanwezig in de Bibliotheek van het heemhuis met de plaatscode 05.E.47


Erratum

-Op pagina 30 staat onder de twee foto's vermeld: "De ouders van Dr. Hub j. van Doorne"[1]. Afgebeeld zijn echter zijn schoonouders Petrus Hubertus Reijnders (1871-1947) en Johanna Smolders (1873-1935).

-De Hub van Doorne Grof fijn en kachelsmederij Reparatie-inrichting voor rijwielen en Motoren was gevestigd in een bijgebouw van de Kerkmolen aan de Molenstraat 30 in Deurne. Op pagina 51 staat echter abusievelijk vermeld dat die reparatie-inrichting in de Kerkstraat gevestigd zou zijn geweest.

Bronnen, noten en/of referenties