U steunt de heemkundekring door lid of vriend te worden.
Iedere eerste maandag- en woensdagochtend van de maand van 10 tot 12 uur kunt u ons bezoeken in het heemhuis.

Ed van de Kerkhof

Uit DeurneWiki, de historische encyclopedie voor groot-Deurne.
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Ed van de Kerkhof
Persoonsinformatie
Roepnaam Ed
Geboorteplaats Liessel
Geboortedatum 1949
Beroep(en) schrijver, reportageredacteur, journalist

Ed van de Kerkhof (1949) is een in Deurne wonende schrijver, journalist en reportageredacteur van het Eindhovens Dagblad (ED).


Hij onderscheidde zich vooral door reportages en interviews in het eigen verspreidingsgebied van de krant (Brabant), waarin hij op indringende manier de levensgeschiedenissen van mensen wist te ontrafelen.

Op donderdagavond 23 januari 2014 hield hij een lezing over de ontginning van de Deurnese Peel in het Groot Atelier van Museum De Wieger De lezing was georganiseerd door heemkundekring H.N. Ouwerling. De verhalen vormden de achtergrond van het onderzoek van hem naar de opkomst en ondergang van de boerderij van Wiel Geboers aan de Wilgenroosweg in Liessel.

Onderscheiding[bewerken | brontekst bewerken]

De veelzijdigheid van deze man bleek uit het feit dat hij in 1989 de "Prijs voor de Dagblad Journalistiek" kreeg voor een serie verhalen over Twintig jaar Iers Drama.

Bibliografie[bewerken | brontekst bewerken]

Van de Kerkhof werkte mee aan en/of publiceerde enige boeken voor verenigingen en instanties in en met betrekking tot Deurne.

In de in 2006 verschenen bundel Azul van Hans van de Waarsenburg droeg deze het gedicht Laphroaig (vernoemd naar een Schotse whisky) op aan Ed van de Kerkhof. Nog niet gepubliceerd:

  • De geschiedenis van de fusie tussen Othmarusstichting en Rijtven;
  • De geschiedenis van de landbouwontginningen in Deurne;