U steunt de heemkundekring door lid of vriend te worden.
Iedere eerste maandag- en woensdagochtend van de maand van 10 tot 12 uur kunt u ons bezoeken in het heemhuis.

Heitveldweg 30: verschil tussen versies

Uit DeurneWiki, de historische encyclopedie voor groot-Deurne.
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Geen bewerkingssamenvatting
Geen bewerkingssamenvatting
Regel 4: Regel 4:




Op het perceel, gesitueerd tussen het erf van [[Heitveldweg 28]] en de [[Baleman]], werd omstreeks 1965-1970 een nieuw woonhuis met bijgebouwen gebouwd door [[Arnoldus Theodorus Sauvé (1938-1981)]]. Hij bedreef er een klein boerenbedrijf. Het huis bestond uit één woonlaag met kap. De voorgevel kende enkele vensteropeningen en een terugspringende entreepartij. Het rechterdeel van de bungalow bestond uit een woonkamer die van voor- naar achtergevel liep. De rest van het pand was in tweeën verdeeld door een gang die door de lengterichting van het pand liep. Aan de voorzijde lagen van links naar rechts twee kleine slaapkamers, een badkamer en de hal. Aan de achterzijde bevonden zich een derde slaapkamer, de bijkeuken en de grote woonkeuken. In de gang was verder de opgang naar de grote zolder.
Op het perceel, gesitueerd tussen het erf van [[Heitveldweg 28]] en de [[Baleman]], werd tussen 1963 en 1973 een nieuw woonhuis met bijgebouwen gebouwd door [[Arnoldus Theodorus Sauvé (1938-1981)]]. Hij bedreef er een klein boerenbedrijf. Het huis bestond uit één woonlaag met kap. De voorgevel kende enkele vensteropeningen en een terugspringende entreepartij. Het rechterdeel van de bungalow bestond uit een woonkamer die van voor- naar achtergevel liep. De rest van het pand was in tweeën verdeeld door een gang die door de lengterichting van het pand liep. Aan de voorzijde lagen van links naar rechts twee kleine slaapkamers, een badkamer en de hal. Aan de achterzijde bevonden zich een derde slaapkamer, de bijkeuken en de grote woonkeuken. In de gang was verder de opgang naar de grote zolder.
 
Heitveldweg 30 past in een bredere ontwikkeling van nieuwe agrarische bedrijven op de Achterste Beersdonk in de jaren '60. In die periode werden namelijk ook nieuwe bedrijven gesticht op de adressen [[Beersdonk 2]], [[Heitveldweg 32]] en [[Heitveldweg 34]].


Noud was vrijgezel en afkomstig van de nabij gelegen boerderij [[Heitveldweg 7]], waar zijn ouders en later zijn broer als hoofdbewoner woonden. Na zijn vroegtijdige dood in 1981 werd het huis verkocht aan [[Marinus van Rooij (1915-2001)]] en diens vrouw [[Cornelia Johanna van de Nieuwenhof (1920-2001)]]. Zij verlieten hun boerderij op het adres [[Heitveldweg 11]] om plaats te maken voor hun jongste zoon [[Marinus Cornelius Gerardus van Rooij (1960)|Mario]].  
Noud was vrijgezel en afkomstig van de nabij gelegen boerderij [[Heitveldweg 7]], waar zijn ouders en later zijn broer als hoofdbewoner woonden. Na zijn vroegtijdige dood in 1981 werd het huis verkocht aan [[Marinus van Rooij (1915-2001)]] en diens vrouw [[Cornelia Johanna van de Nieuwenhof (1920-2001)]]. Zij verlieten hun boerderij op het adres [[Heitveldweg 11]] om plaats te maken voor hun jongste zoon [[Marinus Cornelius Gerardus van Rooij (1960)|Mario]].  

Versie van 15 jul 2015 09:05

Heitveldweg 30 op 11 oktober 1995, versierd ter gelegenheid van de gouden bruiloft van het echtpaar Van Rooij-van de Nieuwenhof.

Het adres Heitveldweg 30 lag in het gehucht Achterste Beersdonk in Brouwhuis.


Op het perceel, gesitueerd tussen het erf van Heitveldweg 28 en de Baleman, werd tussen 1963 en 1973 een nieuw woonhuis met bijgebouwen gebouwd door Arnoldus Theodorus Sauvé (1938-1981). Hij bedreef er een klein boerenbedrijf. Het huis bestond uit één woonlaag met kap. De voorgevel kende enkele vensteropeningen en een terugspringende entreepartij. Het rechterdeel van de bungalow bestond uit een woonkamer die van voor- naar achtergevel liep. De rest van het pand was in tweeën verdeeld door een gang die door de lengterichting van het pand liep. Aan de voorzijde lagen van links naar rechts twee kleine slaapkamers, een badkamer en de hal. Aan de achterzijde bevonden zich een derde slaapkamer, de bijkeuken en de grote woonkeuken. In de gang was verder de opgang naar de grote zolder.

Heitveldweg 30 past in een bredere ontwikkeling van nieuwe agrarische bedrijven op de Achterste Beersdonk in de jaren '60. In die periode werden namelijk ook nieuwe bedrijven gesticht op de adressen Beersdonk 2, Heitveldweg 32 en Heitveldweg 34.

Noud was vrijgezel en afkomstig van de nabij gelegen boerderij Heitveldweg 7, waar zijn ouders en later zijn broer als hoofdbewoner woonden. Na zijn vroegtijdige dood in 1981 werd het huis verkocht aan Marinus van Rooij (1915-2001) en diens vrouw Cornelia Johanna van de Nieuwenhof (1920-2001). Zij verlieten hun boerderij op het adres Heitveldweg 11 om plaats te maken voor hun jongste zoon Mario.

Op een zeker moment werd het huis verkocht aan de 7 kinderen, met het recht voor Marinus en Nelia om er te blijven wonen. In 1997 werd het huis met bijgebouwen en grond verkocht aan de gemeente Helmond, die het terrein nodig had voor de ontwikkeling van het Bedrijventerrein Zuidoost-Brabant. Marinus en Nelia verhuisden daarop naar een seniorenwoning in de Jan van Eijckstraat in Deurne, waar zij nog 4 jaar woonden. Hun voormalig woonhuis in Brouwhuis werd medio mei 1998 gesloopt.