U steunt de heemkundekring door lid of vriend te worden.
We zijn weer op afspraak en onder voorwaarden op woensdagochtend
van 10 tot 12 uur in het heemhuis. Maak hier je afspraak..

Hotel Stationszicht

Uit DeurneWiki, de historische encyclopedie voor groot-Deurne.
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Hotel Stationszicht LR.jpg
Het interieur van het café
Plattelands vrouwen in 1997. Klik op het icoon voor meer informatie.
Foto: collectie Heemkundekring Deurne.

Hotel Stationszicht was een hotel, café en zaal aan het Stationsplein in Deurne.


Stationszicht werd omstreeks 1968/1969 opgericht als tweede hotel bij Station Deurne, aan de overzijde van het plein ten opzichte van Hotel Goossens op de plek waar voorheen Café Kuijpers gevestigd was.

In februari 1968 werd het oude gebouw afgebroken en op die plek verrees een geheel nieuw pand. De familie Kuijpers-van de Ven heeft het nieuwe horecabedrijf nog enige tijd geëxploiteerd.

Op de ingemetselde eerste steen van café-zaal Stationszicht aan de Spoorlaan staat te lezen: geplaatst door Henk Kuijpers 7-2-1969. Vijf jaar later nam het echtpaar Jozef en Gon Hendriks Stationszicht van de familie Kuijpers (Huiberen Heintje) over.

In augustus 1974 namen Jozef en Gon Hendriks de rol van uitbater van hen over. Niet lang daarna werd de hotelfunctie afgestoten, en richtten zij zich vooral op feesten en partijen, koffietafels bij uitvaarten, en bovenal het bieden van een thuis voor verenigingen. Tot 2002 was Piet Keunen als 'klusjesman' actief voor het hotel. Zijn dochter werkte nog enige tijd in de bediening.

Op 1 oktober 2016 sloten Jozef en Gon, na 42 jaar voor de laatste keer de deuren. De locatie wordt herontwikkeld in het kader van het Spoorzoneproject.