U steunt de heemkundekring door lid of vriend te worden.
Iedere eerste maandag- en woensdagochtend van de maand van 10 tot 12 uur kunt u ons bezoeken in het heemhuis.

Hub van Doornepark

Uit DeurneWiki, de historische encyclopedie voor groot-Deurne.
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Standbeeld van Hub & Rie van Doorne in het Hub van Doornepark.
foto: Liesbeth van Veghel

Het Hub van Doornepark werd op 22 april 2005, bij gelegenheid van de 100ste geboortedag van mevrouw Van Doorne-Reijnders gegeven aan het park dat in de volksmond tot dan bekend stond als het Pelikaanpark.


De onthulling van de herinneringsplaquette bij het naambordje gebeurde door haar achterkleinkinderen, samen met burgemeester Daandels en de toen 97-jarige mevrouw Nellie Wildschut-Jansen. Ze was de oudste donatrice van de stichting Vriendenkring Ons Deurne. Deze stichting had het initiatief tot deze naamgeving genomen.

Bij onthulling van de naamgeving overhandigde Martien van Doorne een bijzondere herdenkingspenning, van de kunstenaar Martin Hendriks uit Gemert, aan burgemeester Daandels en voorzitter Teun Mutsaers van Ons Deurne.

Op de plaats van het park stond eens de kapitale boerderij en brouwerij De Pelikaan, door Hub van Doorne geschonken aan de Deurnese gemeenschap. In het park staat sinds 2007 het levensgrote standbeeld van Hub van Doorne en zijn vrouw Rie van Doorne-Reijnders. Vanaf december 2000 groeit in het park ook een zomereik ter herinnering aan Hub van Doorne. In 2005 werd er ook een eik geplant als eerbetoon aan zijn vrouw. Bij beide bomen bevindt zich een gedenksteen.