U steunt de heemkundekring door lid of vriend te worden.
Iedere eerste maandag- en woensdagochtend van de maand van 10 tot 12 uur kunt u ons bezoeken in het heemhuis.

Vriendenkring Ons Deurne

Uit DeurneWiki, de historische encyclopedie voor groot-Deurne.
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Vriendenkring Ons Deurne is een stichting die tot doel heeft om Deurne te promoten van onderop. Deze vereniging wil gemeentebreed sponsorsteun verwerven en het ‘wij-gevoel’ bij de Deurnenaren versterken.

Ontstaan[bewerken | brontekst bewerken]

Vriendenkring Ons Deurne kwam rond 2004 voort uit de Stichting Deurne Promotion. Jaarlijks zoekt het stichtingsbestuur een aantal onderwerpen die op een of andere manier de aandacht op Deurne richten, of door Deurnenaren worden uitgevoerd.

Gouden Helmspeld[bewerken | brontekst bewerken]

Jaarlijks reikt de stichting de Gouden Helmspeld uit aan een bewoner van Deurne die zich in bijzondere mate heeft ingezet voor Deurne of voor de Deurnenaren. Iedereen kan bij het bestuur kandidaten voordragen als men meent dat iemand voor de onderscheiding in aanmerking komt. Een onafhankelijke jury, waarvan geen enkel bestuurslid deel uitmaakt, maakt uit de kandidaten een voordracht voor het bestuur.

De gedecoreerde krijgt een gouden draaginsigne en een geldbedrag. Dit bedrag wordt ter beschikking gesteld door de Rabobank Peelland Zuid. De gedecoreerde mag het geldbedrag niet zelf houden, maar moet een doel aanwijzen waaraan het besteed mag worden.

Donateurs[bewerken | brontekst bewerken]

In 2010 had de Vriendenkring 500 donateurs, die maandelijks een klein bedrag overmaken waarmee het bestuur beoogde doelen kan ondersteunen. Als tegenprestatie krijgen de donateurs op een door henzelf aangeduide datum (hoogtijdag) een attentie in de vorm van een bloemetje, en jaarlijks met nieuwjaar een eindejaarsgeschenk.

Projecten[bewerken | brontekst bewerken]

Enkele doelen die de laatste jaren door de stichting zijn ondersteund:

Externe link[bewerken | brontekst bewerken]

Voor algemene informatie zie de website van Vriendenkring Ons Deurne