U steunt de heemkundekring door lid of vriend te worden.
We zijn weer op afspraak en onder voorwaarden op woensdagochtend
van 10 tot 12 uur in het heemhuis. Maak hier je afspraak..

Lid in de Orde van Oranje-Nassau (nog geen pagina in DeurneWiki)

Uit DeurneWiki, de historische encyclopedie voor groot-Deurne.
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Voor een overzicht van de dragers uit de gemeente Deurne die reeds in DeurneWiki beschreven zijn, zie Categorie:Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Onderstaande lijst is van personen die ook onderscheiden zijn als lid in de Orde van Oranje Nassau, maar nog geen eigen pagina hebben in DeurneWiki. Deze lijst is niet volledig!


Gedecoreerde Jaar Verdienste(n)
Meulendijks-van den Eijnden, Johanna 2016 Meer dan vijfentwintig jaar mantelzorger.
Verhees-Peeters, Martha 2016 Voorzitter stichting Spelotheek Leentjesbuurt. Lid oudervereniging en medewerker documentatiecentrum.
Verberne-Bankers, Dory 2016 Voorzitter oudervereniging Helenaveen en dorpsraad. Bestuur Gemeenschapshuis Helenaveen.
Ven-van Kol, Mien van de 2003 Korfbalvereniging ZSV, parochieblad Het Kontakt, avondwakegroep, het Eetpunt
Heuvel, Cees van den 2003 diverse activiteiten in De Rips
Sijben, Mart 2004 stuurgroep Neerkant, ponyclub De Willibrordusruitertjes, Boerenbond Neerkant, KBO Neerkant, Leven voor Leven
Zwets, Cor 2004 diverse activiteiten tennis- en bridgesport
Mortel, Jan van de 2004 parochieblad Het Kontakt, Zeilberg, dorpsarchief Zeilberg, Koor door de week Zeilberg
Manders, Hans 2008 27 jaar actief lid van de Vrijwillige Brandweer Deurne
Verstappen, Louis 2009 bestuur van Kindervakantiewerk Liessel
Arts, Sjef 2009 vanaf 1988 penningmeester van het kerkbestuur van Helenaveen
Verhoeven, Wim 2009 vrijwilliger voor speeltuin de Speuldries in de Sint-Jozefparochie
Jansman, Birgit 2010 Vrijwilligster tal van verenigingen en instellingen in Helenaveen
Trienekens-Louwers, Francy 2011 interactie psychiatrie-samenleving, bestuur onderwijs, De Muziekvrienden
Vermeulen, Antoon 2012 50 jaar lid van toneelgezelschap De Klotlanders
Aart, Paul van 1999 chef kabinet, administratief directeur en plaatsvervangend conservator van museum De Wieger, secretaris van de Culturele Raad
Claessen, Willy 2012 Hoofdbrandwacht brandweerpost Neerkant
Fransen, Theo 2009 bestuurslid van Kanexo, jeugdleider bij SV Deurne, actief bij verenigingsblad van de KBO Deurne en bij de parochie Heilige Willibrord in Deurne.
Heuvel, Gerard van den 2006 Brandwacht bij vrijwillige brandweer Deurne
Jacobs, Herman 2005 Voorzitter van de Deurnese Biljart Bond en voorzitter van de Vlierdense biljartvereniging Ons Vermaak.
Koopmans H. 2002 Voorzitter van Scouting Helenaveen, voorzitter van de Stichting Dorpsfeest Helenaveen, lid van muziekvereniging Wilona,
Leenders, Chris Jan 2014 Vrijwillig brandweerman Neerkant en Deurne
Louwers-van Leeuwen, Truus 2013 Vrijwilligster Peelbascule Helenaveen en de Nieuwenhof. Uitleen van hulpmiddelen kruisvereniging en Zorgcoöperatie. Bestuurslid van KBO en ouderenadviseur.
Naus, Annie 2015 Vrijwilligster Wereldwinkel en Rode Kruis, bestuur Nierstichting.
Pluijm, Frans 2008 Voorzitter en secretaris Voetbalclub Neerkandia.
Rooij, Hans van 2015 Veertig jaar lid Sint-Jorisgilde.
Sanderson de Jongh, Elly 2014 Kosteres en diaken Protestantse Gemeente Helenaveen. Les aan de Zondagsschool. Penningmeester van muziekvereniging Wilona en vrijwilligster De Peelbascule.
Valkenburg Velp, Mien 1996 Mede-oprichster van het gemeenschapshuis Walsberg. Integratie van de autochtonen en nieuwkomers in de Walsberg.
Ven, Frank van de 2013 Mede-initiator Peelland Truckrun. Bestuurslid van de Stichting 'Gespecialiseerd Jeugd en Jongerenwerk' en vrijwilliger bij 't Rijtven in Deurne.
Verhees, Helm 2014 Raadslid en wethouder. Dorpsraad Helenaveen, oprichter Peelbascule. Bestuur landinrichtingscommissie Peelvenen, Boerenbond en ZLTO.
Verheijen, Jo 2006 Diverse bestuursfuncties en trainer bij SV Deurne. Bestuur Rabobank en Stichting Samenwerkingsverband Praktijk Opleiding Schilderen. Voorzitter Prinsengarde.
Verstappen, F. 2013 Vrijwillige brandweer post Neerkant
Verstappen, Jacques 2009 Hoofd competitieleider van de Deurnese Biljartbond, actief bij voetbalvereniging Liessel en de KBO, afdeling Heilige Geest.
Vonken, P. 1999 Bestuur Vereniging Nederlandse Particuliere Moleneigenaren. Betrokken bij de restauratie van de Zeilbergse Molen en secretaris van de Stichting Holtens Molen.
Vrande, F.A. van de 2000 Bestuur Rabobank, sportclub DAS en Basisschool Zeilberg. Erevoorzitter van Stichting Leven voor Leven.
Vullings, Piet 2010 Leider Jeugdsoos Zeilberg. Bestuur profronde van Zeilberg en Den Draai. Dagelijks actief voor Stichting Leven voor Leven.
Weerts, Kees 2005 Vijfentwintig jaar lid vrijwillige brandweer Deurne
Weijer, Cor van de 2006 Vijf en dertig jaar bestuur en veel activiteiten bij SV Deurne.
Dielissen, Frank 2016 Veertig jaar lid vrijwillige brandweer Deurne
Knapen, Hans 2016 Vierentwintig jaar lid vrijwillige brandweer Deurne
Van Kampen, Evert 2018 Bestuurslid van de Plattelandsjongeren afdeling Deurne, bestuurslid van de Landbouwcoöperatie Zuid Oost Nederland uit Eindhoven, mede-initiatiefnemer van de oprichting van het CDA en heeft meer dan tien jaar in het bestuur van de partij gezeten. Bijna 25 jaar actief als raadslid en op allerlei fronten actief voor de Protestantse Gemeente Deurne.
Strijbosch, Peter 2018 Twaalf jaar raadslid.
Gerrits-Tuijnman, Zus 2018 Als vrijwilligster al veertig jaar actief in het Elkerliek ziekenhuis op de afdeling geestelijke Verzorging en Ethiek, voorheen Pastorale Dienst.
Van der Singel, Corry 2018 Zet zich al 45 jaar lang in voor vooral de zwakkeren in de samenleving..
Pennix, Michiel 2018 Grote verdiensten voor de agrarische sector en Helenaveen.Is lid van de dorpsraad van Helenaveen. Is voorzitter en grote kartrekker van dorpsservicecentrum De Peelbascule in Helenaveen. Daarnaast actief in het organiseren van carnavalsactiviteiten en is vanaf 2007 bestuurslid bij voetbalvereniging SV Helenaveen.
Vermeer, Wilfrie 2018 Hij kreeg de onderscheiding voor zijn inzet voor de vrijwillige brandweer in het kader van zijn afscheid.
Donkers, Theo 2019 Hij is onder meer vanaf 1987 actief in de dorpsraad en in de werkgroep Leefbaar en Vitaal Neerkant. Hij zet zich in voor de ondernemersvereniging, de kledingbeurs, de carnavalsvereniging, de Katholieke Bond van Ouderen, de voetbalclub, het jaarlijkse winterconcert en het ondernemerscafé.
Steen, Willy van der 2019 Vanaf 1986 is Willy van der Steen op diverse fronten actief bij de Deurnese Zwemvereniging Triton. Naast zijn activiteiten voor de zwemvereniging zet hij zich ook nog als vrijwilliger in bij Koninklijke Harmonie Deurne.
Nelissen-van Neerven , Mien 2019 Vanaf 1968 totdat de zelfstandige parochie Gerardus Majella Walsberg in 2007 werd opgeheven was ze actief in deze parochie. Zij was wijkhoofd, collectant in de zondagsdienst, maakte acht jaar deel uit van het parochiebestuur en was lid van de werkgroep diaconie. Is verder als vrijwilliger actief bij zorginstelling Onis in Asten. Verder was zij 15 jaar lang wekelijks actief op de basisschool en meer dan 45 jaar collectante voor goede doelen.
Dielissen, Joop 2019 Voor zijn inzet gedurende de afgelopen twintig jaar op vele fronten voor de Neerkantse samenleving.
Pijnenburg, Gerold 2019 34 jaar lid van de brandweer Neerkant.
Groot, Henry de 2019 28 jaar lid van de brandweer Deurne.
Kuijpers, John 2019 28 jaar lid van de brandweer Deurne.
Derix, Cor 2019 25 jaar lid van de brandweer Neerkant
Gogh, Chris van 2019 23 jaar lid van de brandweer Deurne.
Sijben, Joost 2019 22 jaar lid van de brandweer Deurne
Manders, Patrick 2019 20 jaar lid van de brandweer Neerkant.
Heuvel, Rob van den 2020 Dertig jaar betrokken bij carnavalsstichting De Dorstvlegels, vele jaren actief bij de samenstelling van de carnavalskrant, vele jaren lid van de Vette Brassie en organisator van de jaarlijkse kindercarnavalsmiddag in Vlierden. Naast zijn rol als muzikant is hij sinds 2003 lid van het bestuur en sinds 2011 voorzitter van fanfare Wilhelmina in Vlierden.
Leo Cuijpers 2021 bestuurslid CDA, raadslid, Heilight Parade, 100 jaar Sint-Jozef, bestuur KDO
Henk Damen 2021 Protestantse Gemeente Deurne, voorzitter Stichting Reddingiushuis, koster, protestants kerkkoor
Sjaak Eijsbouts 2021 handboogvereniging Rozenjacht, Dorpsraad Vlierden, volleybalclub RSVV, mantelzorger
Marie-José Maas-Vermeulen 2021 parochie Sint-Willibrordus Vlierden, Dorpsraad Vlierden, Samen Vlierden, fanfare Wilhelmina, Zij Actief, Oranjevereniging Deurne
Cor Mooren 2021 fanfare Wilona, dorpsraad Helenaveen, Helenaveense weekbericht, initiatiefnemer feestverlichting kerkplein, actief in Parochie Heilige Willibrord
Martien van Rijt 2021 Jongerensociëteit Den Uitloat, tekst- en boekenschrijver, carnavalsstichting De Pottenbakkers, wijkblad Kontakt, correspondent voetbalclub ZSV, Werkgroep Dodenherdenking Zeilberg, medeoprichter en beheerder van de Stichting Zeilberg Doet 't
Mieke Vrijnsen-van Dam 2021 Atletiekvereniging Lopers Groep Deurne, mantelzorger, Vrijwillige Thuiszorg LEV-groep Deurne, gastvrouw Zonnebloem Deurne
Lisette van Erp 2021 voor haar werkzaamheden als voorzitter van het Parochiebestuur, secretaris van de Stichting Behoud Sint Willibrorduskerk Deurne ,lid van de Werkgroep Concertcyclus en de drijvende kracht achter de Paramentengroep.