U steunt de heemkundekring door lid of vriend te worden.
Iedere eerste maandag- en woensdagochtend van de maand van 10 tot 12 uur kunt u ons bezoeken in het heemhuis.

Maassingel

Uit DeurneWiki, de historische encyclopedie voor groot-Deurne.
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Burgemeester Hoebens beklimt een ladder voor het in top hijsen van de vlag op een van de 24 in aanbouw zijnde huizen aan de Maassingel op de hoek met de Deltasingel op 10 juli 1975

De Maassingel is de centrale ontsluitingsstraat in de rivierenwijk van de Koolhof in Deurne.


Binnen het stedenbouwkundige ontwerp voor de wijk Koolhof speelt de Maassingel een centrale rol. Samen met de Zaan en Schelde vormt het grootste deel van de weg een cirkel, die via 7 radialen (met de klok mee Stijn Streuvelslaan, Lek/Waal, Dintel, Maassingel, Zaan, Maassingel en Antoon Coolenlaan) verbonden is met de oudere wegen rond de wijk. De weg is waarschijnlijk eind jaren zestig van de vorige eeuw aangelegd en begin jaren zeventig werden de eerste woningen gebouwd.

De invulling van de wijk vond plaats door wegen aan te leggen binnen de cirkel (Rijn, Linge, IJssel, Jeker, Niers, Geul, Regge, Roer, Merwede, Gouwe, Eems, Hunze en Hoendiep) en tussen de radialen (Swalm, Vecht, Spaarne, Leigraaf, Dieze, Dommel, Donge, Weerijs, Reusel, Botlek, Eendracht, Zijpe, Grevelingen, Sloe, Zuiderdiep, Wielingen, Haringvliet, Krammer, Zwin en Amer). De Deltasingel is als het ware een extra cirkel aan de centrale weg.