U steunt de heemkundekring door lid of vriend te worden.
Iedere eerste maandag- en woensdagochtend van de maand van 10 tot 12 uur kunt u ons bezoeken in het heemhuis.

Roothaertstraat

Uit DeurneWiki, de historische encyclopedie voor groot-Deurne.
Versie door Everard (overleg | bijdragen) op 2 mrt 2022 om 15:58 (Nieuwe pagina aangemaakt met 'thumb|400px|De Roothaertstraat in d'Ekker in 1972.<br>Foto collectie gemeente Deurne. De '''Roothaertstraat''' is een straat in Deurne. De...')
(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
De Roothaertstraat in d'Ekker in 1972.
Foto collectie gemeente Deurne.

De Roothaertstraat is een straat in Deurne.


De straat werd rond 1970 aangelegd in het kader van het plan d'Ekker, eerste deelplan van de wijk Koolhof. De straat beslaat een groot deel van het gebied tussen de gelijktijdig aangelegde en parallel een elkaar lopende Antoon Coolenlaan en Stijn Streuvelslaan. In het kader van de aanleg van het deelplan en de rest van de Koolhof werden de Hogeweg en de Groeneweg opgeheven. Bij de aanleg van de wijk werd bovendien al rekening gehouden met de aanleg van de nieuwe Hogeweg langs de noordzijde.

De straatnaam verwijst naar de schrijver en jurist Antonius Martinus Henricus (Anton) Roothaert (Tilburg, 9 juni 1896 – Antwerpen, 29 maart 1967). Met het boek Die Verkeerde Weereldt (1939) schreef hij een roman over 17e-eeuws Deurne, geïnspireerd op het werk van Hendrik Ouwerling.