Welkom op DeurneWiki - de Deurnese encyclopedie
Blijf ons steunen door lid of vriend te worden.
Tot 1 september is het heemhuis gesloten

Sint-Willibrordusschool (Romboutsstraat): verschil tussen versies

Uit DeurneWiki, de historische encyclopedie voor groot-Deurne.
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
(foto was van de Bakelseweg dus hoorde hier niet)
Regel 4: Regel 4:
  
  
De huidige '''R.K. Basisschool St. Wilibrordus''' te [[Deurne]] ontstond door een fusie in 1972 met de [[lagere jongensschool aan de Zandbosweg]] ook wel genoemd de ( Sint-Willibrordus jongensschool) en de [[Sint-Annaschool]].  
+
De huidige '''R.K. Basisschool St. Wilibrordus''' te [[Deurne]] ontstond door een fusie in 1972 met de [[lagere jongensschool aan de Zandbosweg]], ook wel genoemd de Sint-Willibrordusjongensschool, en de [[Sint-Annaschool]].  
  
Het eerste gebouw werd in 1965 gebruik genomen door de meisjes en leerkrachten van de Sint-Annaschool, maar in het begin van de jaren zeventig van de vorige eeuw werd het onderwijs gemengd en kwamen de jongens van de lagere school aan de [[Zandbosweg]] erbij en werd besloten om de naam St.Annna te laten vervallen en te wijzigen naar lagere school St. Willibordus.
+
Het gebouw waar later de fusieschool zich zou vestigen, gelegen aan de Bakelseweg, werd in 1965 gebruik genomen door de meisjes en leerkrachten van de Sint-Annaschool. Direct ernaast stond de [[Sint-Henricusulo]], die in 1964 was opgeleverd en - net als vermoedelijk de St. Annaschool - door architect [[Joseph Frans Marie Deltrap (1909-1973)|Jos Deltrap]] was ontworpen. In het begin van de jaren zeventig van de vorige eeuw werd het onderwijs gemengd en kwamen de jongens van de lagere school aan de [[Zandbosweg]] erbij. De naam St. Anna liet men toen vervallen, en werd gewijzigd in ''Lagere School St. Willibordus''.  
  
Al in 1993 werd het gebouw gesloopt, omdat het te klein was voor het aantal leerlingen en het werd vervangen door nieuwbouw. Bij de oplevering besloten de oudervereniging en de directie om de naam St.Willibrordus te handhaven.
+
In 1993 werd het gebouw gesloopt, omdat het te klein was voor het aantal leerlingen. Het voormalige gebouw van de ULO was acht jaar eerder al gesloopt; op dat terrein was de Thijssestraat doorgetrokken en waren enkele huizen gebouwd. De Willibrordusschool werd op dezelfde locatie vervangen door nieuwbouw. Bij de oplevering besloten de oudervereniging en de directie om de naam St. Willibrordus te handhaven. Het adres was inmiddels [[Romboutsstraat]] 2 geworden.
  
 
==Externe link==
 
==Externe link==
 
 
*[http://www.bswillibrordus.nl website Sint-Willibrordusschool (Romboutsstraat)]
 
*[http://www.bswillibrordus.nl website Sint-Willibrordusschool (Romboutsstraat)]
  

Versie van 12 jun 2019 om 16:00

Het gebouw in1965
R.K.Basisschool St. Wilibrordus 2011 Foto: Jeroen Vrijnsen
R.K.Basisschool St. Wilibrordus 2011 Foto: Jeroen Vrijnsen


De huidige R.K. Basisschool St. Wilibrordus te Deurne ontstond door een fusie in 1972 met de lagere jongensschool aan de Zandbosweg, ook wel genoemd de Sint-Willibrordusjongensschool, en de Sint-Annaschool.

Het gebouw waar later de fusieschool zich zou vestigen, gelegen aan de Bakelseweg, werd in 1965 gebruik genomen door de meisjes en leerkrachten van de Sint-Annaschool. Direct ernaast stond de Sint-Henricusulo, die in 1964 was opgeleverd en - net als vermoedelijk de St. Annaschool - door architect Jos Deltrap was ontworpen. In het begin van de jaren zeventig van de vorige eeuw werd het onderwijs gemengd en kwamen de jongens van de lagere school aan de Zandbosweg erbij. De naam St. Anna liet men toen vervallen, en werd gewijzigd in Lagere School St. Willibordus.

In 1993 werd het gebouw gesloopt, omdat het te klein was voor het aantal leerlingen. Het voormalige gebouw van de ULO was acht jaar eerder al gesloopt; op dat terrein was de Thijssestraat doorgetrokken en waren enkele huizen gebouwd. De Willibrordusschool werd op dezelfde locatie vervangen door nieuwbouw. Bij de oplevering besloten de oudervereniging en de directie om de naam St. Willibrordus te handhaven. Het adres was inmiddels Romboutsstraat 2 geworden.

Externe link

Literatuur