U steunt de heemkundekring door lid of vriend te worden.
Iedere eerste maandag- en woensdagochtend van de maand van 10 tot 12 uur kunt u ons bezoeken in het heemhuis.

Standbeeld Hub van Doorne met zijn vrouw

Uit DeurneWiki, de historische encyclopedie voor groot-Deurne.
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
foto Liesbeth van Veghel
De gedenksteen bij het standbeeld.
foto Liesbeth van Veghel

Het standbeeld van Hub van Doorne met zijn vrouw Rie Reijnders in het Hub van Doornepark werd op 18 augustus 2007 door minister-president Jan Peter Balkenende onthuld.


Het initiatief tot dit standbeeld van Vriendenkring Ons Deurne werd mede ondersteund door Ondernemersvereniging Deurne, de gemeente Deurne en vele anderen tot ver buiten de regio.

Voor het duo-standbeeld, waaraan de kunstenaar Martien Hendriks uit Gemert ruim veertien maanden werkte, gebruikte hij zevenhonderd kilo klei. Het kunstwerk werd gegoten door bronsgieterij Binder uit Haarlem.

Bij de onthulling van het standbeeld door minister-president Jan Peter Balkenende waren naast veel genodigden en belangstellenden ook dochter Tiny Hohmann-van Doorne en zoon Huub van Doorne aanwezig. Het beeld werd onthuld op zaterdag 18 augustus 2007.

Een dag later werd door de Stichting Evenementen Deurne een grote DAF-toertocht gehouden, waarbij zowel oude als nieuwe DAF-modellen voorbij trokken.

Ter gelegenheid van de onthulling van het standbeeld en de DAF-happening vervaardigde Martien Hendriks een penning met de titel Van Doornes Glorie, die onder andere aan alle deelnemers van de toertocht werd uitgereikt. De penning, bestaande uit gepareld en gepolijst roestvast staal van 0,8 mm. dik en 100 mm. doorsnede, werd gemaakt in een oplage van 740 stuks. De eerste penning werd uitgereikt aan minister-president Balkenende.

Het comité Van Doornes Glorie, gevormd door vertegenwoordigers van Stichting Evenementen Deurne, Stichting Vriendenkring Ons Deurne, DAF Club Nederland, Stichting Bravo Compagnie en DAF Oldtimer Truck Club, organiseerde de DAF-happening rond de onthulling van het standbeeld.


Zie ook het overzicht van Openbare kunst in Deurne.