Welkom op DeurneWiki - de encyclopedie voor de gemeente Deurne

U kunt ons steunen door lid of vriend van Heemkundekring H.N. Ouwerling te worden.
Iedere woensdagochtend zijn wij tussen 10 en 12 uur in het heemhuis: Stationsstraat 73.

Stationsstraat 5

Uit DeurneWiki, de historische encyclopedie voor groot-Deurne.
Ga naar: navigatie, zoeken
Pand Stationsstraat 5, rechts met mevr. Reijnders in de deuropening, toen Piet Reijnders er met zijn gezin woonde.
Klik op het icoon voor meer informatie.
Foto: collectie Co Reijnders
Uiterst links het pand Stationsstraat 5 en rechts het pand Stationsstraat 7 dat bewoond werd door de echtgenote van Hanneske van den Eijnde.
Rechts het pand Stationsstraat 5 in de tijd dat Elektrotechnisch Bureau Adams er gevestigd was en links daarvan Stationsstraat 3

Op de plek van het huidige adres Stationsstraat 5 was tot circa 1913 Petrus Hubertus (Piet) Reijnders (1871-1947) met zijn gezin woonachtig. Op 20 december 1912 kreeg Piet Reijnders bouwvergunning voor het bouwen van een woonhuis met winkel en stallingruimte voor zijn paard op de plek van het huidige adres Stationsstraat 24.

Later vestigde Johannes (Hanneske) van den Eijnde, bijgenaamd Hanneske Frot, zich in dit pand. Hij was schoenmaker en winkelier in galanterieën. Hij noemde zijn zaak "In den Bazar". Vanaf een zeker moment had Johannes Josephus (Sjef) van den Eijnde (1923-1998), zoon van Hanneske, hier zijn schoenwinkel annex schoenmakerij.


Rond 1987 vestigde zich op dit adres in een geheel nieuw pand Herenmodezaak Ferry's Mannenmode om in 2017 plaats te maken voor een winkel in kinderkleding met de naam Spruit Kids Conceptstore.