U steunt de heemkundekring door lid of vriend te worden.
Iedere eerste maandag- en woensdagochtend van de maand van 10 tot 12 uur kunt u ons bezoeken in het heemhuis.

Stationsstraat 8

Uit DeurneWiki, de historische encyclopedie voor groot-Deurne.
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Het reclamebord van Continental Banden is tegen de zijgevel van Stationsstraat 8 bevestigd.
Voorpagina van een stripboekje van Gazelle. Coll. Jan van Loon.

Het café aan de Stationsstraat 8 bestaat tenminste vanaf 1925.


Café Van Baars

In 1925 werd bij een verbouwing door de familie Van Griensven hun pand gesplitst en de huidige woningen Stationsstraat 8 en Stationsstraat 10 gevormd. De panden kregen toen de adressen B.5 en B.6. In B.5 woonde Toon van Baars met zijn jonge gezin tot 1936. Het dubbelpand, dat eigendom was van Peer van Griensven senior kwam na zijn dood in 1931 in handen van zijn zoon Peer junior.

Café Van Griensven

In 1936 zette Peer van Griensven het café samen met zijn ongehuwd gebleven oudste zus Janske van Griensven voort. In de praktijk was Janske de herbergierster en deed Peer de naastgelegen ijzerwinkel. De zolderzaal boven de winkel en de werkplaats was de oefenruimte voor de harmonie.

Café Timmers

In 1940 werd het café overgenomen door Janus Timmers. Zijn eigenlijke beroep was huisschilder. Hij gold als een van de beste kasteleins van Deurne en maakte van café Timmers een goed bezochte kroeg. Café Timmers was de thuishaven van de vrijwillige brandweer, gold als een echt biljartcafé. Er was ook een buitendeur aan de zijkant van het café die naar de urinoir leidde die buiten gesitueerd was.

Café Thielen

Na de overname van het café door Jan Thielen, een schoonzoon van Janus Timmers, ging het café Thielen heten.

Café In den Sleutel

Heden is in dit pand café Zaal in den Sleutel van de familie Van Hoof gevestigd. In de volksmond ook wel aangeduid met “Café Van Hoof”