U steunt de heemkundekring door lid of vriend te worden.
Iedere eerste maandag- en woensdagochtend van de maand van 10 tot 12 uur kunt u ons bezoeken in het heemhuis.

Toon Kortoomslaan

Uit DeurneWiki, de historische encyclopedie voor groot-Deurne.
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Opening van de Toon Kortoomslaan op 14 januari 2017.

De naam Toon Kortoomslaan werd ter gelegenheid van het honderdste geboortejaar van Toon Kortooms op zaterdag 14 januari 2017 , tijdens het afsluitende weekend van het Toon Kortoomsjaar, gegeven aan de Stadhoudersweg in Deurne.


Wethouder Marinus Biemans onthulde het nieuwe straatnaambord samen met Rosemarie en Ingrid, de dochters van Toon Kortooms.

Wethouder Biemans vertelde :We hebben voor de Stadhoudersweg gekozen omdat deze gelegen is op een afstand van nog geen honderd meter van de plaats aan de Liesselseweg waar het geboortehuis van Toon Kortooms stond.

Het straatnaambord werd onthuld tijdens een korte bijeenkomst op het terrein van taxibedrijf Gotax. Bij de bijeenkomst waren diverse familieleden van Toon Kortooms, medewerkers van de VVV, leden van Heemkundekring H.N. Ouwerling, de uitbaters van het Toon Kortoomspark en het echtpaar Han en Tonie Goossens van taxibedrijf Gotax aanwezig.

De bijeenkomst werd muzikaal omlijst door zes leerlingen uit 4 vwo en 4 havo van het Peellandcollege, zichzelf begeleidend op piano en/of gitaar.

Martien van Rijt las uit de roman De Zwarte Plak van Toon Kortooms een passage voor over Jac Goossens; vader van Han Goossens en oprichter van het taxibedrijf.

Na de onthulling overhandigde de wethouder de roman van Toon Kortooms en het oude straatnaambord van de Stadhoudersweg aan Han en Tonie Goossens. Hun taxibedrijf is het enige adres aan de Toon Kortoomslaan..