U steunt de heemkundekring door lid of vriend te worden.
Iedere eerste maandag- en woensdagochtend van de maand van 10 tot 12 uur kunt u ons bezoeken in het heemhuis.

Vrijetijdsorkest

Uit DeurneWiki, de historische encyclopedie voor groot-Deurne.
(Doorverwezen vanaf Vrije Tijds Orkest)
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Foto: collectie Gerard Geurts.
Het VTO orkest in de Stationsstraat met dirigent Piet van Hoek, voor apotheek Koolen-Motké, tijdens de Roakelmert in 1987.
Het Vrijetijdsorkest met dirigent Theo Lokin jr., circa 2010.
Foto: collectie Gerard Weemen

Het seniorenorkest Vrijetijdsorkest, dikwijls afgekort als VTO van VrijeTijdsOrkest, heeft als officiële oprichtingsdatum 18 februari 1986. In Deurne bleek er behoefte te zijn bij seniorenmuzikanten om samen te musiceren. De aanvankelijke bedoeling was om uitvoeringen te verzorgen voor (meestal) een goed doel.


Oprichters van dit orkest waren Piet van Nunen en Piet van Hoek. Deze laatste was jarenlang dirigent. Het 20-jarig bestaan van het Vrijetijdsorkest Deurne werd op zondag 2 april 2006 in het Gerardushuis van de Walsberg gevierd.

Het VTO treedt op bij tal van gelegenheden welke vaak overdag plaatsvinden, zoals bij de Fiets4Daagse De Peel,tijdens een Roakelmert in Zorgboogcentrum De Nieuwenhof,voor de KBO leden en de bewoners van het Rijtven.

Het Vrijetijdsorkest (VTO) in Deurne beleefde op zondag 19 juli 2009 een van zijn hoogtepunten van het ruim 23-jarige bestaan van de vereniging. Tijdens een koffieconcert in cultuurcentrum Martien van Doorne presenteren de 32 leden zich in nieuwe uniformen. Ook heeft het orkest enkele nieuwe instrumenten aangeschaft. Het Vrijetijdsorkest stond enkele jaren onder leiding van Theo Lokin (1962-2017) Na zijn overlijden werd hij opgevolgd door Marco van Dulmen.

Amateurbeelden[bewerken | brontekst bewerken]

Hierbij videofragmenten van een tweetal VTO optredens. De beelden uit 1987 zijn gemaakt en ter beschikking gesteld voor DeurneWiki door Pieter Koolen en zijn bewerkt door Jan Kuijten. Het laatste gedeelte was in juli 2010 gefilmd door Jan Kuijten tijdens de Fietsvierdaagse De Peel . De startplaats was de Markt in Deurne.

Onderstaande opname werd gemaakt door Frans Versteeg.


Externe link[bewerken | brontekst bewerken]

Website VTO