U steunt de heemkundekring door lid of vriend te worden.
Iedere eerste maandag- en woensdagochtend van de maand van 10 tot 12 uur kunt u ons bezoeken in het heemhuis.

Harmoniestraat: verschil tussen versies

Uit DeurneWiki, de historische encyclopedie voor groot-Deurne.
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Geen bewerkingssamenvatting
Geen bewerkingssamenvatting
Regel 2: Regel 2:




In de vroege jaren '70 werd de straat aangelegd als onderdeel van het plan rond [[winkelcentrum De Martinet]] en [[gemeenschapshuis De Vierspan]]. De straat liep in L-vorm vanaf de [[Hogeweg]] tussen de achtergevel van het [[Postkantoor (Posthoek)|postkantoor]] en de [[harmoniezaal]] richting het parkeerterrein van het vroegere winkelcentrum tot aan de [[Molenstraat]]. Sinds 1989 stond aan dit laatste gedeelte het gebouw van [[jongerensociëteit Den Deel]].
In de vroege jaren '70 werd de straat aangelegd als onderdeel van het plan rond [[winkelcentrum De Martinet]] en [[gemeenschapshuis De Vierspan]]. De straat liep in L-vorm vanaf de [[Hogeweg]] tussen de achtergevel van het [[Postkantoor (Posthoek)|postkantoor]] en de [[harmoniezaal]] richting het parkeerterrein van het vroegere winkelcentrum, en van daar tot aan de [[Molenstraat]]. Sinds 1989 stond aan dit laatste gedeelte het gebouw van [[jongerensociëteit Den Deel]].


Sinds de voltooiing van het winkelcentrum [[Wolfsberg (winkelcentrum)|Wolfsberg]] is ook de vroegere Posthoek onderdeel van de Harmoniestraat. De doorsteek naar de Molenstraat verdween. Het voormalige gedeelte langs de bibliotheek is als fiets/voetpad naar het plein [[Wolfsberg (plein)|Wolfsberg]] bewaard gebleven.
Sinds de voltooiing van het winkelcentrum [[Wolfsberg (winkelcentrum)|Wolfsberg]] is ook de vroegere Posthoek onderdeel van de Harmoniestraat. De doorsteek naar de Molenstraat verdween. Het voormalige gedeelte langs de bibliotheek is als fiets- en voetpad naar het plein [[Wolfsberg (plein)|Wolfsberg]] bewaard gebleven, maar draagt niet meer de naam Harmoniestraat.  


Het adres Harmoniestraat kent slechts drie huisnummers namelijk 1 t/m 5 en heeft postcode 5751 KW.  
Daardoor is de Harmoniestraat sinds 2010 gereduceerd tot de straat achter het postkantoor en de vroegere Posthoek langs de zijgevel van het postkantoor en het [[Cultuurcentrum Martien van Doorne]]. Het adres Harmoniestraat kent sindsdien slechts drie huisnummers, namelijk 1, 3  en 5. De straat heeft postcode 5751 KW.  


[[Categorie:straat]]
[[Categorie:straat]]

Versie van 12 dec 2016 10:01

De Harmoniestraat is een straat in het centrum van Deurne.


In de vroege jaren '70 werd de straat aangelegd als onderdeel van het plan rond winkelcentrum De Martinet en gemeenschapshuis De Vierspan. De straat liep in L-vorm vanaf de Hogeweg tussen de achtergevel van het postkantoor en de harmoniezaal richting het parkeerterrein van het vroegere winkelcentrum, en van daar tot aan de Molenstraat. Sinds 1989 stond aan dit laatste gedeelte het gebouw van jongerensociëteit Den Deel.

Sinds de voltooiing van het winkelcentrum Wolfsberg is ook de vroegere Posthoek onderdeel van de Harmoniestraat. De doorsteek naar de Molenstraat verdween. Het voormalige gedeelte langs de bibliotheek is als fiets- en voetpad naar het plein Wolfsberg bewaard gebleven, maar draagt niet meer de naam Harmoniestraat.

Daardoor is de Harmoniestraat sinds 2010 gereduceerd tot de straat achter het postkantoor en de vroegere Posthoek langs de zijgevel van het postkantoor en het Cultuurcentrum Martien van Doorne. Het adres Harmoniestraat kent sindsdien slechts drie huisnummers, namelijk 1, 3 en 5. De straat heeft postcode 5751 KW.