Welkom op DeurneWiki - de encyclopedie voor de gemeente Deurne

U kunt ons steunen door lid of vriend van Heemkundekring H.N. Ouwerling te worden.
Iedere woensdagochtend zijn wij tussen 10 en 12 uur in het heemhuis: Stationsstraat 73.

Postkantoor (Posthoek)

Uit DeurneWiki, de historische encyclopedie voor groot-Deurne.
Ga naar: navigatie, zoeken
30.704.jpg
Het postkantoor in augustus 1984.
Foto collectie Ton Hartjens.

Het postkantoor aan de Posthoek deed van 25 juli 1969 tot 2007 als zodanig dienst en was de opvolger van het postkantoor aan de Markt.


Bij het bouwrijp maken van de grond voor de bouw van het postkantoor werden in maart 1969 in de bouwput twee drinkwaterputten, vervaardigd van uitgeholde boomstammen, aangetroffen.[1]

Alhoewel het pand met de publieksingang aan de Martinetstraat lag, was het postadres en het adres van de bovenwoning Posthoek 2. De straat Posthoek werd omstreeks 2010 onderdeel van de Harmoniestraat.

In juni 1983 werd de straat bij het postkantoor opengesteld voor het verkeer. Deze nieuwe straat Posthoek vloeide voort uit plannen van het college van burgemeester en wethouders voor de verkeersafwikkeling in het centrum en leidde tot een kortere aansluiting tussen de Martinetstraat en de parkeerterreinen achter de Vierspan en Albert Heijn.

Ook vanuit de Burgemeester Van Beekstraat mocht het gemotoriseerd verkeer linksaf slaan om van deze weg gebruik te maken. Voor het deel van de Martinetstraat tussen de Burgemeester Van Beekstraat en de Posthoek was sinds dat jaar de Martinetstraat tweerichtingverkeer.

Sluiting[bewerken]

In 2007 sloot het postkantoor definitief haar deuren en verhuisde de baliefunctie van het postkantoor naar de nieuwe Bruna-winkel aan de Wolfsberg. Bij het postkantoor werkten toen nog vijf mensen. Eén van hen verhuisde mee naar de balie van het nieuwe postkantoor.

De vestiging in de Bruna-winkel werd een volwaardig postkantoor met alle diensten, van postzegels tot het overschrijven van kentekens en van postpakketjes tot Postbank, zoals die ook het postkantoor aan de Posthoek had geboden.

In 2012 werd het inmiddels ongebruikte gebouw te koop aangeboden. In het gebouw werd tot die tijd nog post gesorteerd, en van daaruit gedistribueerd.

Bronnen, noten en/of referenties
  1. Jaarverslag 1969 van de Rijksdienst voor het Oudeheidkundig Bodemonderzoek bladzijde 56.